19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φουλ του Qashqai σε τιμή που τα σπάει!








To Nissan Qashqai δεν είναι ένα μοντέλο που χρειάζεται συστάσεις, μιας και επί πολλά συναπτά έτη είναι ο κυρίαρχος των πωλήσεων στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

Με ευρεία γκάμα κινητήρων, η οποία παλαιότερα ενσωμάτωνε και αποδοτικούς diesel, αλλά τώρα το μέλλον είναι υβριδικό και plug-in υβριδικό! Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν η Nissan παρόπλισε τον εγνωσμένης αξίας 1.5 dCi, αλλά φρόντισε να παρηγορήσει το πιστό αγοραστικό της κοινό με μια νέα αρχική έκδοση. Την Acenta Business, η οποία κινείται από τον turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων και είναι πλούσια εξοπλισμένη.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος αγοραστής του Nissan Qashqai Acenta Business θα έχει στη διάθεσή του: 6 αερόσακους, hill assist, cruise control και περιοριστή ταχύτητα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες.

Το εμφατικό Nissan Qashqai κινείται από τον κινητήρα 1.3 λίτρων, με ισχύ 140 ίππων και 240 Nm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1.600 σ.α.λ.! Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διακρίνεται για την πολύ καλή και ραφιναρισμένη λειτουργία του, με την δύναμη να απλώνεται από χαμηλά έως και τον κόφτη. Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,4 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση κατά WLTP είναι 6,3 λτ./100 χλμ., με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 144 γρ./χλμ.

Αρχοντικό πάτημα, ποιοτικό κι άνετο εσωτερικό!

Από την πρώτη επαφή με το εσωτερικό του Nissan Qashqai αντιλαμβάνεται κανείς την απτή ποιότητα, αλλά και την αντοχή που θα έχει στο χρόνο. Σαφώς και υπάρχουν οι απαραίτητες τεχνολογικές πινελιές, όπως η οθόνη αφής των 7 ιντσών για τον χειρισμό του infotainment, αλλά και η 5ιντση οθόνη στον πίνακα οργάνων για τον έλεγχο επιμέρους λειτουργιών του Qashqai. Στον τομέα των χώρων αυτοί είναι αρκετοί, αφού μια τετραμελής οικογένεια με τις αποσκευές της (430 λτ.) θα μετακινηθεί με άνεση.

Ένα από τα στοιχεία για τα οποία έχει αγαπηθεί το Nissan Qashqai είναι η πολύ καλή οδική συμπεριφορά που προσφέρει. Στον αυτοκινητόδρομο το μικρομεσαίο ιαπωνικό SUV μπορεί να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια σε υψηλές ταχύτητες, με την ποιότητα κύλισης να είναι εξαιρετική. Η ανάρτηση απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος, ενώ παράλληλα προσφέρει άφθονη πρόσφυση στις στροφές, με μικρές κλίσεις του αμαξώματος.

 

The post Φουλ του Qashqai σε τιμή που τα σπάει! appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ