20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Φτωχότερο” το δημοτικό τραγούδι – Πέθανε ο Πάνος Θεοδωρογιάννης, κιθαρίστας και τραγουδιστής, ο “μουσικός των Ευρυτάνων”

Ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους του δημοτικού τραγουδιού, ο Πάνος Θεοδωρογιάννης, με πορεία δεκαετιών ως κιθαρίστας και τραγουδιστής, έφυγε από τη ζωή ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 64 χρόνων.

Σε μήνυμα ενός εκ των υιών του, αναφέρονται τα εξής σχετικά με την κηδεία του εκλιπόντος: “Αύριο 19/02/2023 θα αποχαιρετίσουμε τον πατέρα μας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ν. Ηρακλείου στις 11:30πμ. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/02/2023 στις 12:00μμ στον Ι.Ν. Παναγίας στο Μοναστηράκι Αγράφων Ευρυτανίας!! Η επιθυμία του αγαπημένου μας πατέρα,ήταν να γίνει αναστήλωση κ συντήρηση του Ι.Ν. Αγ.Δημητριού Μοναστηρακίου Αγράφων Για αυτόν το λόγο, αντί στεφάνου μπορεί να γίνει κατάθεση στο παρακάτω λογαριασμό ή στο κουτί που θα βρίσκεται έξω από τον Ιερό Ναό! GR2301727570005757083315361”.

«Καλό σου ταξίδι αγαπημένε εξάδελφε Πάνο, αξιολάτρευτε καλλιτέχνη, τραγουδιστή όλων των Ευρυτάνων και όχι μόνο… Μόνο ένα δικό σου λυπητερό τραγούδι με την γλυκόηχη κιθάρα σου θα μας απάλυνε λίγο τον πόνο τούτη τη στιγμή… Μην νομίζεις, από κει ψηλά θα σε ακούμε…!», έγραψε ο συγγραφέας, Κώστας Μπουμπουρής, για την απώλεια του Πάνου Θεοδωρογιάννη, που καταγόταν από το Μοναστηράκι Αγράφων.

Και η δικηγόρος, Χρύσα Σουλιώτη, αποχαιρετά τον Πάνο Θεοδωρογιάννη: «Έφυγε για το αιώνιο ταξίδι ο μουσικός των Ευρυτάνων. Μας έδωσε πολλές χαρές με τη φωνή και την κιθάρα του, με τις χορδές του ακουμπούσε την καρδιά μας και με την κιθάρα του την ψυχή μας, με τρόπο απλό και ξεκάθαρο. Ούτε προλάβαμε να καταλάβουμε πόσο γρήγορα συνέβη… αλλά όλοι εμείς που τον γνωρίζαμε από κοντά θα το θυμόμαστε όπως το τελευταίο καλοκαίρι, το φετινό, που ήταν τόσο χαρούμενος για όλους τους φίλους και πατριώτες που ήρθαν από την Αμερική για το “Συνέδριο” των ομογενών μας…τέσσερις μέρες έπαιζε παραδοσιακή μουσική και τραγουδούσε σαν να μην υπήρχε αύριο… “Μοσκοβόλησε ο τόπος μας Πατρίδα Χρύσα μου”, μου είχε πει και αυτές τις λέξεις μόνο θέλω να θυμάμαι».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ