3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Καμένα σπίτια και εκκενώσεις οικισμών

Συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αχαΐας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έχουν εκκενωθεί αρκετοί οικισμοί, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αντιμετώπισαν προβλήματα όχι σοβαρά, ενώ έχουν καεί και ορισμένα σπίτια. Η νύχτα είναι δύσκολη από την στιγμή που πλέον επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από τις γύρω περιοχές.

Οσον αφορά στους ανθρώπους που αντιμετώπισαν προβλήματα είναι τελικά οκτώ όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Ενας άνδρας που έχει εγκαύματα,  χειρουργήθηκε και είναι καλά, ενώ έξι πολίτες και ένας λιμενικός αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Λόγγος και μία κατασκήνωση, ενώ σκάφη του λιμενικού μετέφεραν κατοίκους. Οι κάτοικοι του Λόγγου πάντως πήραν εντολή να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

«Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια έχει θέσει το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «είμαστε στο πλευρό όλου του μηχανισμού, των δυνάμεων πυρόσβεσης και όλων όσων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες» συμπληρώνοντας ότι «βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας».

Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού 

Περίπου 110 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Click4more: Μέσα στην κόλαση της πυρκαγιάς στην Αχαΐα: Μαρτυρίες για τις μανιασμένες φλόγες

«Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο», συνεχίζει, «κινητοποιήσαμε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή ένα φέρι – μποτ της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου, σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί μεγαλύτερος αριθμός εγκλωβισμένων» προσθέτοντας ότι «το Λιμενικό παραμένει σε επιφυλακή».

Ανοιξε η νέα Εθνική οδός Πατρών – Αθηνών

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αποκαταστάθηκε η  κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική οδό Πατρών Αθηνών και στα δύο ρεύματα. Οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά την μετακίνησή τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

To άρθρο Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Καμένα σπίτια και εκκενώσεις οικισμών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ