25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χίος: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πασχαλιάτικες αυτοσχέδιες ρουκέτες

Στην πρώτη κατάσχεση ρουκετών, 675 συνολικά, που φτιάχνονται στην περιοχή του Βροντάδου της Χίου για το Πάσχα, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 23 Απριλίου, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, εντόπισαν σε ρεματιά, στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου, συνολικά 675 αυτοσχέδιες ρουκέτες. Οι ρουκέτες κατασχέθηκαν, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρουκετοπόλεμος, διεξάγεται το βράδυ της Ανάστασης μεταξύ ρουκετατζήδων από τις ενορίες της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου στο Βροντάδο της Χίου.

Και φέτος υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίες από κατοίκους των δύο περιοχών που ζητούν να σταματήσει, με τη σημερινή του μορφή, το συγκεκριμένο πασχαλιάτικο έθιμο (το οποίο οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν ως τέτοιο), επικαλούμενοι λόγους ασφάλειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ