14 Ιουνίου 2021

Χαρδαλιάς: Δεν θα εισηγηθούμε αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2

Δεν θα εισηγηθεί, τελικά, την αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει πως το ζήτημα παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού έχει μεταφερθεί στον εισαγγελέα και την ΕΑΔ.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ίδιος είχε ζητήσει να τιμωρηθούν οι ομάδες που παραβιάζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και είχε προαναγγείλει διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε πως «η αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση επιτέλους συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία».

«Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, θα απέχουμε σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος», πρόσθεσε. 

Όπως -σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά- άμεσα πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά», όπου υπήρξε παραβίασή τους και προανήγγειλε την αυστηροποίηση των ποινών και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ώστε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά