30 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Χιλή – κορονοϊος: Πέφτουν τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας

Το υπουργείο Υγείας στη Χιλή ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.152 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 82 ασθενείς με την COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Χιλή έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.448 νεκρούς επί συνόλου 1.615.771 μολύνσεων.

Ο δείκτης θετικότητας πάντως υποχώρησε στο 1,8% σε εθνική κλίμακα, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο που εκδηλώθηκε η πανδημία, τόνισε χθες ο χιλιανός υπουργός Υγείας, ο Ενρίκε Πάρις.

Στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας, ο δείκτης παραμένει στο 2%, ενώ σε 13 περιφέρειες βρίσκεται επίσης στο 2% ή σε κατώτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, διαπιστώνεται μείωση των επιπέδων των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων τις τελευταίες πενήντα και πλέον ημέρες, κάτι που επέτρεψε τη σταδιακή άρση των lockdowns και την επανέναρξη δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία.

Η προοδευτική αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης αποδίδεται στα περιοριστικά μέτρα και στην πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού. Περί το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Χιλή – κορονοϊος: Πέφτουν τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ