30 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χιλή: Lockdown και στο Σαντιάγο

Χιλή: Lockdown και στο Σαντιάγο

Δεν περιορίζεται ο κορονοϊός στη Χιλή και η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει το lockdown σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, το Σαντιάγο.

Στόχος της απόφασης να επεκταθεί το lockdown και στο Σαντιάγο είναι να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, παρότι η Χιλή συνεχίζει την ταχύτερη κατά κεφαλή εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του ιού στον κόσμο.

Τα κρούσματα στη Χιλή βρίσκονταν σε άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το τέλος των διακοπών του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, και έσπασαν ρεκόρ το Σάββατο. Τα νοσοκομεία έφθασαν ξανά στα όριά τους.

Click4more Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Βραζιλία: 100.000 κρούσματα σε μια μέρα

Οι αρχές ανακοίνωσαν σειρά νέων περιοριστικών μέτρων την Πέμπτη (25.03.2021), όπως την απαγόρευση των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια και την προσωρινή αναστολή των αδειών όσων βρίσκονται σε καραντίνα προκειμένου να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν τρόφιμα. Χαρακτήρισαν τους νέους, δρακόντειους περιορισμούς «μια τελευταία προσπάθεια».

Μεγάλο μέρος του Σαντιάγο, μητρόπολης 6 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, της ατμομηχανής της οικονομίας της Χιλής, τελούσε ήδη υπό lockdown, όμως οι αρχές εξήγησαν πως πλέον θα τεθεί σε καραντίνα όλη η πόλη.

Το lockdown επιβλήθηκε παρότι η Χιλή, συγκριτικά μικρή χώρα των Άνδεων αλλά με υψηλό εθνικό εισόδημα, αυτή την περίοδο προχωρά σε ανοσοποίηση του πληθυσμού της ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που αφορά κράτη με πληθυσμούς άνω του 1 εκατομμυρίου.

Η Χιλή ήταν ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες της χάρη σε μια παρτίδα δόσεων του προϊόντος των Pfizer/BioNTech την 24η Δεκεμβρίου.

Αξιωματούχοι αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων στην εξάπλωση πιο μολυσματικών, παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, και τη χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων, εν μέρει λόγω της επιτυχίας του προγράμματος ανοσοποίησης.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 7.023 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 122 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας στη Χιλή έφθασε ως εδώ τους 22.524 νεκρούς επί συνόλου 954.762 κρουσμάτων του ιού, κατά το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Χιλή: Lockdown και στο Σαντιάγο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ