25 Ιανουαρίου 2022

Χιονοδρομία / Μια “ανάσα” από το βάθρο ο Γιάννης Αντωνίου, σε διεθνή αγώνα στη Γαλλία

Ξεκίνησε, από τα μέσα Νοεμβρίου, η νέα αγωνιστική σεζόν 2021-2022 για τον πρωταθλητή χιονοδρομίας του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννη Αντωνίου. Ο 26χρονος σκιέρ πήρε μέρος σε αγώνες που έγιναν στη Γαλλία και στον πιο πρόσφατο εξ αυτών (27/11) ήταν εξαιρετικός και άγγιξε θέση στο βάθρο, καθώς τερμάτισε 4ος στην τεχνική κατάβαση (σλάλομ).

«Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου κατετάγη στην τέταρτη θέση σε διεθνή αγώνα που έγινε στο Tignes της Γαλλίας· στον αγώνα συμμετείχαν 140 αθλητές», αναφέρει ο ΕΟΣ Καρπενησίου. Με τη σειρά της, η ΕΟΧΑ σημειώνει: «Σε εξέλιξη είναι η αγωνιστική περίοδος για τα Αλπικά Αγωνίσματα, με τους αθλητές μας να παίρνουν μέρος στους πρώτους αγώνες και να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα η πλειοψηφία των μελών της εθνικής ομάδας συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στην Άλπεις με ορισμένους από τους οποίους να παρουσιάζουν εξαιρετικά πρώτα δείγματα. Αναλυτικότερα, ο Ιωάννης Αντωνίου είχε την καλύτερη επίδοση από τους Έλληνες αθλητές και έδειξε ότι φέτος μπορεί να φθάσει σε ψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Στο διεθνή αγώνα στο Tigne της Γαλλίας (27.11.21) με συνολικό χρόνο 1:31,67 τερμάτισε στην 4η θέση ενώ κέρδισε 43,35 βαθμούς FIS στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης (SL)».

Ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος, πιο ώριμος από ποτέ, δηλώνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ανυπομονεί για τις επόμενες διοργανώσεις στα βουνά της Ευρώπης· μεγάλος του στόχος, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 (Πεκίνο).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ