29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χονγκ Κονγκ: Μουδιασμένοι καταναλωτές λόγω πανδημίας και μέτρων καταστολής (pics)

Χονγκ Κονγκ: Μουδιασμένοι καταναλωτές λόγω πανδημίας και μέτρων καταστολής (pics)

Υποτονική στο Χονγκ Κονγκ η κίνηση στις υπαίθριες αγορές που στήνονται με αφορμή το Σεληνιακό Νέο Έτος. Αιτία η πανδημία αλλά και τα κινεζικά μέτρα καταστολής.

Ειδικότερα, το κλίμα στις υπαίθριες αγορές του Χονγκ Κονγκ, όπου συνήθως μαζί με εορταστικά εδέσματα και διακοσμητικά πωλούνται ευφάνταστα προϊόντα επικριτικά προς την κυβέρνηση, είναι φέτος υποτονικά εν μέσω περιορισμών για τον κορονοϊό και τον σαρωτικό νόμο για την εθνική ασφάλεια.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, σε αυτές τις υπαίθριες αγορές πωλούνταν μια σειρά από προϊόντα με σλόγκαν υπέρ της δημοκρατίας που έγιναν δημοφιλή από τις μαζικές διαδηλώσεις το 2019, από τσάντες και μπλουζάκια έως σουβέρ και προσωρινά τατουάζ.

Όμως οι διαδηλώσεις ξεθύμαναν καθώς η πανδημία του κορονοϊού απέτρεψε τις μεγάλες συναθροίσεις. Στη συνέχεια η Κίνα επέβαλε έναν σαρωτικό νόμο για τη δημόσια ασφάλεια τον Ιούνιο και οι αρχές του Χονγκ Κονγκ άρχισαν να συλλαμβάνουν ακτιβιστές και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Νωρίς σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), μόλις μερικές δεκάδες άνθρωποι αγόραζαν λουλούδια στο Βικτόρια Παρκ στην πολυπληθή συνοικία Κοζγουέι Μπέι καθώς και στην άλλη πλευρά του λιμανιού στο Μονγκ Κοκ, δύο από τις περιοχές όπου συνήθως γίνονταν μαζικές διαδηλώσεις στο παρελθόν.

Οι αρχές διενεργούν ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός ενώ είναι υποχρεωτική η θερμομέτρηση.

«Την επόμενη χρονιά ελπίζω ότι τα πάντα θα είναι καλύτερα», δήλωσε ο Πίτερ Λουκ, 63 ετών, συνταξιούχος που έκανε τις αγορές του στο Βικτόρια Παρκ.

Ωστόσο η δικηγόρος Κλερ Τζόου, 26 ετών, δήλωσε ότι απολαμβάνει αυτή την εμπειρία.

«Είναι όμορφα, πολύ ήσυχα», είπε η Τζόου. «Είναι το Φεστιβάλ της Άνοιξης, κανείς δεν θέλει συγκρούσεις ή οτιδήποτε πολιτικό».

Το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να χαλαρώσει κάποιους από τους περιορισμούς που έχει επιβάλει λόγω κορονοϊού αρχής γενομένης από τις 18 Φεβρουαρίου, ανοίγοντας και πάλι τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα διασκέδασης και παρατείνοντας τις ώρες λειτουργίας εστιατορίων έως τις 10 μμ από τις 6 μμ που είναι σήμερα.

Η εμβολιαστική εκστρατεία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα.

Η πόλη των 7,5 εκατ. ανθρώπων έχει καταγράψει περίπου 10.700 κρούσματα και 188 θανάτους από πέρυσι τον Ιανουάριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Χονγκ Κονγκ: Μουδιασμένοι καταναλωτές λόγω πανδημίας και μέτρων καταστολής (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ