Ο χορός είναι θεραπεία, ελευθερώνει ψυχικά και σωματικά, αποτελεί μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Οι εποχές που ένας άνθρωπος με αναπηρία ήταν δύσκολο να ανήκει σε ομάδες χορού έχουν περάσει. Οι πόρτες -σήμερα- δεν κλείνουν. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δημιουργούνται όλο και περισσότερες ομάδες με μέλη άτομα με αναπηρία.
Από τη μία, ο χορός είναι μια εξαιρετική μορφή φυσικής άσκησης που μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη, την ευλυγισία και την αντοχή του σώματος. Επιπλέον, η κίνηση και η ρυθμική κατανομή του βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακαμψίας και στην ανακούφιση από πόνους στο σώμα, ενώ παράλληλα συμβάλει στην ψυχολογική ευεξία, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της άγχους, να βελτιώσει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση των ατόμων. Εξάλλου, ο χορός είναι μια δραστηριότητα που γίνεται με άλλα άτομα, και εξ ορισμού συμβάλλει στη δημιουργία και διατήρηση κοινωνικών σχέσεων, ενώ η συμμετοχή σε ομαδικές χορευτικές παραστάσεις μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική αποδοχή των ατόμων.
Τα παραπάνω μπορεί να επιβεβαιώσει ο Δήμος Αθανασίου, γνωστός Καρπενησιώτης που λόγω ενός ατυχήματος πριν αρκετά χρόνια, βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν το βάζει, όμως, κάτω και συμμετέχει σε χορευτική ομάδα. Μάλιστα, πήρε μέρος σε Πρωτάθλημα Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα (1-2/4, Κορυδαλλός), κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ