23 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χρήστος Σταϊκούρας: Κανένας καινούργιος φόρος το 2022 – Τα δεδομένα για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Κανένα καινούργιο φόρο δεν θα περιέχει ο νέος προϋπολογισμός τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Αντίθετα όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ,παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση:

«Μέχρι τα τέλη Γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», σημείωσε, ενώ τόνισε πως τον Μάρτιο του 2022 θα μπουν οι αντικειμενικές αξίες, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε 10 δόσεις. «Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σχολίασε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε συνοπτικά στις υπόλοιπες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό:

-Μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29%

-Νόμιμη μείωση προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων από το 100% στο 80 % και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%

-Νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9%

-Νόμιμη μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες

-Καταργηση εισφοράς αλλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα

-Όλες οι μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022.

«Πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία για αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022»

Για ενδεχόμενη 2η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό για την εν λόγω αύξηση: «Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό εργασίας και την εισήγηση που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο», τόνισε.

To άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Κανένας καινούργιος φόρος το 2022 – Τα δεδομένα για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ