16 Μαΐου 2022

Χρ. Στυλιανίδης: Παρατείνεται η αργία μέχρι αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλαδες – Απεγκλωβίσαμε 3.500 οδηγούς

Ένα 24ωρο μετά την πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί στη Αττική Οδό που χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν μέσα στα οχήματά τους, εν μέσω κακοκαιρίας Ελπίδα και τις εικόνες από τους κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης επιχείρησε να εξηγήσει πώς φτάσαμε έως εδώ.

“Η συγνωμη δεν πρέπει να είναι προσχηματική. Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα. Έχουν ήδη μεταφερθεί και συνεχίζονται να μεταφέρονται όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και σε άλλα ασφαλή σημεία γύρω από την Αττική Οδό.

Από χθες το βράδυ, με ευθύνη της Αττικής Οδού, μετακινούνται όλα τα οχήματα προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να μπορέσουν να δουλέψουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να έχουμε κάποιον τραυματισμό. Ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους όπως το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο μεσω του προαστιακού είτε μέσω της Βάρης Κοροπίου. Η σημερίνη αργία παρατείνεται και για αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλαδες.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του καταλογισμού. Είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση.

Είναι τόσο προφανής η διαφορά στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό και στην Αττική Οδό. Προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς προβλήματα εγκλωβισμού”, ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης καταλογίζοντας και πάλι τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Αττικής.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας γίνονται μετά την σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί η καταβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, από την εταιρεία της “Αττικής Οδού”, την οποία αποδέχτηκε.

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ