5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία… Ο Φάνης Σπανός στον Θάνο Πλεύρη για τη δραματική κατάσταση στη Στερεά Ελλάδα

από την έντυπη έκδοση

Τα σοβαρά προβλήματα, κυρίως της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν και τα 8 μεγάλα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Καρπενησίου (για το οποίο έγινε ειδική συζήτηση), τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε (13/10) με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπακομήτρου και του Εντεταλμένου Συμβούλου για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, Ανδρέα Τοουλιά. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπακομήτρου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη, η συζήτηση επικεντρώθηκε:

1. Στα ζητήματα υποστελέχωσης που εντοπίζονται σε δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας με πλέον οξεία την περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας.

2. Στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα.

3. Στη διαχείριση της Covid-19, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα.

4. Στο ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των 8 Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές, αλλά και επικουρικό προσωπικό, το οποίο χρηματοδότησε με κονδύλια άνω των 10 εκατ. ευρώ και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας και όχι μόνον -όπως και του Νοσοκομείου Καρπενησίου-, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να δηλώνει ότι: “Θα επαναπροκηρυχθούν οι κενές θέσεις ιατρών άμεσα. Διαμορφώνεται σύγχρονο εργασιακό πλαίσιο με ισχυρά κίνητρα για την ένταξη, αλλά και την παραμονή ιατρών στο ΕΣΥ”. Ενημέρωσε επίσης, ότι προκηρύσσονται άμεσα θέσεις επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: “Στο σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την Υγεία, δε χωρούν εκπτώσεις. Παρουσιάσαμε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τα υπαρκτά ζητήματα δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης, όπως η περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας, που απασχόλησε πρόσφατα και το Περιφερειακό μας Συμβούλιο. Δώσαμε μια νηφάλια, αλλά πλήρη απεικόνιση της κατάστασης, όπως και των δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη των Νοσοκομείων μας και των Κέντρων Υγείας. Διαπιστώσαμε την ειλικρινή πρόθεση του Υπουργού να δώσει λύσεις και λάβαμε την ξεκάθαρη δέσμευσή του για την άμεση επαναπροκήρυξη όσων θέσεων ιατρικού προσωπικού δεν καλύφθηκαν, με όρους που θα καταστήσουν πιο ελκυστικές αυτές τις θέσεις. Την ίδια δέσμευση λάβαμε και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ευελπιστούμε στην επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων, που απασχολούν έντονα -και δικαιολογημένα- τις τοπικές κοινωνίες”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ