28 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Όλα έτοιμα για το “Evrytania Trail Races 2023”. Eκατοντάδες συμμετοχές στους έξι αγώνες ορεινού τρεξίματος στη νοτιοανατολική Ευρυτανία

Εκατοντάδες άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν πέρυσι στα χωριά της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας, με αφορμή τη διοργάνωση trail running «Evrytania Trail Races», που φέτος θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους δρομείς, προσφέροντας συνολικά έξι αγώνες για κάθε επίπεδο. Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Ε4-Το Πανταβρέχει, που με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου 2023.

Οι αθλητές/τριες θα απολαύσουν ορεινές διαδρομές που συνδέουν την Άμπλιανη, τη Δομνίστα, το Κρίκελλο, τη Σκοπιά και τους Στάβλους, μέσα από μονοπάτια που διανοίχθηκαν με σκληρή προσπάθεια και επιμονή, καθώς είχαν παραδοθεί στον χρόνο και στην εγκατάλειψη. Προβλέπονται, σύμφωνα με την προκήρυξη, διαδρομές 6, 12, 20, 30 και 60χλμ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι διοργανωτές στον παιδικό αγώνα EVRYTANAKI (1000μ και 2000μ, Κυριακή 4/6, στη Δομνίστα). Το 12άρι θα εκκινήσει το Σάββατο 3 Ιουνίου (5μμ) από τη Σκοπιά και θα τερματίσει στους Στάβλους, ενώ τα 6χλμ θα γίνουν την Κυριακή (4/6), στις 10:00πμ, με αφετηρία το δασύλλιο του Προφήτη Ηλία Δομνίστας. Το ίδιο σημείο θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός και για τις διαδρομές των 20 και 30χλμ, ενώ ο αγώνας των 60χλμ που πρώτη φορά θα γίνει φέτος, απευθύνεται σε αθλητές με εμπειρία στο ορεινό τρέξιμο. Θα εκκινήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής (4/6) από τη Δομνίστα και μέσα από 3.000μ υψομετρικής διαφοράς θα περάσει από το Δεντρούλι, την Άμπλιανη, τους Στάβλους, το Κρίκελλο, τη Σκοπιά, τον Ψηλό Σταυρό, προτού τερματίσει στη Δομνίστα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται σε εξέλιξη (πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932909032, Τσακίρης Γεώργιος, Πρόεδρος Ε4-Το Πανταβρέχει) και η προθεσμία λήγει την Τετάρτη 31 Μάιου 2023, με κόστος από 10 έως 60 ευρώ· ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν. Οι αγώνες θα συνδυαστούν με πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 5ης Γιορτής Μανιταριού (μανιταρομαγειρέματα, μουσική, χορός κ.α.), που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κρίκελλου, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.e4-topantavrexei.gr/

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ