28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άγραφα / Έρχονται έργα τσιμεντοστρώσεων και πλακοστρώσεων προϋπολογισμού 220.000€ – Πού θα γίνουν

από την έντυπη έκδοση

Στην προκήρυξη δύο νέων οδικών έργων προχωρά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αγράφων. Με αρχικό προϋπολογισμό 220.000 ευρώ αναμένεται να γίνουν εργασίες τσιμεντοστρώσεων και πλακοστρώσεων σε δημοτικούς δρόμους.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγράφων, εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και καθορίστηκαν οι όροι διακηρύξεων για τα έργα «Τσιμεντόστρωση Δημοτικών και Αγροτικών Οδών Δήμου Αγράφων» αρχικής δαπάνης 120.000 ευρώ και «Πλακοστρώσεις Δημοτικών Οδών Δήμου Αγράφων» 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά το πρώτο έργο, περιλαμβάνονται εργασίες τσιμεντόστρωσης σε τμήματα του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου σε μήκος 1.350 μ. περίπου. Στόχος είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας σε αυτά τα τμήματα του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου που παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα και επικινδυνότητα. Οι δρόμοι που θα τσιμεντοστρωθούν είναι: τμήμα από στροφή σχολείου Λεπιανών 150 μ., τμήμα από Κυπαρίσσι προς Άνω Μαχαλά 290 μέτρων, τμήμα αγροτικής οδού στην Τ.Κ. Ραπτοπούλου, τμήματα Σταυρό-Κοψέικα προς παραλίμνιο δρόμο όπου υφίστανται προβλήματα συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων και καταστροφής του οδοστρώματος, καθώς και κομμάτια δρόμων στις Τ.Κ. Φραγκίστας, Σίβίστας, Κρέντης κ.α.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλακόστρωτων με πλάκες τύπου Άρτας σε δημοτικές οδούς και κοινόχρηστους χώρους. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεις προβλέπονται στους οικισμούς Σιβίστας, Κρέντης, Επινιανών, Κερασοχωρίου, Νεοχωρίου, Χρύσως, Ανατολικής Φραγκίστας κ.α.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ