24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άγραφα των απάτητων βουνών και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Όσα έγιναν στο 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Η ΠΕ Ευρυτανίας, ο Δήμος Αγράφων και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων συνδιοργάνωσαν 2ήμερο αναρριχητικό φεστιβάλ, με πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

«Τα Άγραφα, αν δεν τα έχεις δει, δεν μπορώ να στα περιγράψω», είχε πει ο Βρετανός συγγραφέας και πεζοπόρος, Τιμ Σάλμον, που επί 60 χρόνια έχει περπατήσει σε όλα τα βουνά της Ελλάδας και έχει ανακαλύψει τις ομορφιές που κρύβει η ορεινή χώρα, εκδίδοντας και σχετικό βιβλίο (Trekking in Greece).

Τα Άγραφα, επί δεκαετίες ολόκληρες τα ήξεραν οι λίγοι και μυημένοι φυσιολάτρες, οι εραστές της ανακάλυψης, του παρθένου, αμόλυντου τοπίου. Τα τελευταία χρόνια τα Άγραφα γίνονται ευρύτερα γνωστά (και) για τις δυνατότητες εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν και, προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, το διήμερο 11-12 Αυγούστου 2022.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, φυσιολάτρες, πεζοπόροι, αναρριχητές απ’ όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν τη δυτική Ευρυτανία και τα όσα (μπορεί να) προσφέρει, ένα διήμερο με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον Δήμο Αγράφων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων. Κορυφαίοι Έλληνες αναρριχητές βρέθηκαν στα αναρριχητικά πεδία στο φαράγγι Μπουζουνίκου και στο πεδίο “Εύρυτος”, στην περιοχή Βαλαώρας και Τοπολιάνων, προκειμένου να μεταδώσουν τη γνώση τους σε ανθρώπους κάθε επιπέδου και εμπειρίας στο άθλημα της αναρρίχησης, που σταδιακά κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Βραβεύτηκε για την προσφορά του ο άνθρωπος που οραματίστηκε τα αναρριχητικά πεδία, Θωμάς Νταβαρίνος, πρόεδρος του Ο.Σ. Αγράφων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλάμβανε, επίσης, river trekking, πεζοπορίες, προβολή ταινίας, καθώς και ένα εντυπωσιακό deep water solo, αναρρίχηση στα βράχια της νησίδας του Άη Νικόλα (Κάστρο Καρόλου Τόκκου), στη Λίμνη Κρεμαστών, χωρίς σχοινιά και ασφάλειες. Η αυλαία έπεσε με ένα μεγάλο νυχτερινό μουσικό πάρτι με τον γνωστό ντι τζέι Valentino, που κράτησε ψηλά το κέφι μέχρι αργά. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής-Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

Τα Ευρυτανικά ΝΕΑ βρέθηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης και σας μεταφέρουν με εικόνα και ήχο όσα έγιναν στα Άγραφα. Αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις θα διαβάσετε στο φύλλο της Τετάρτης, 17 Αυγούστου 2022.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ