28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άλλη μια πρωτιά των Σέρβων | Υποβιβασμός για Σουηδία

 

Η ομάδα του Στοΐκοβιτς ήταν εκπληκτική απέναντι στη Νορβηγία και με το τελικό 2-0, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League. Δεν καταφέραν να παραμείνουν οι Σκανδιναβοί.

Η Σερβία… εθίζεται στις πρωτιές. Μετά την κορυφή στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχαν εκπληκτική παρουσία και στον όμιλο του Nations League. Έτσι κατέλαβαν την πρώτη θέση, έστω και τη τελευταία αγωνιστική, με ένα σημαντικό διπλό στη Νορβηγία, με τα “κανόνια” της, Βλάχοβις και Μίτροβιτς, να καθαρίζουν.

Η Σουηδία από την άλλη μεριά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Σλοβενία, με το τελικό 1-1 να σφραγίζει τον υποβιβασμό της στη τρίτη κατηγορία, στο νέο ξεκίνημα που κάνουν και στο δικό τους “rebuild”.

Νορβηγία-Σερβία 0-2

Το ντέρμπι του ομίλου ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, με τα “κανόνια” των δύο ομάδων, Χάαλαντ και Βλάχοβιτς να απειλούν σε διάστημα δύο λεπτών στο 20′ ο Νορβηγός και στο 22′ ο Σέρβος. Στο 34′, ξανά ο επιθετικός της Γιουβέντους πήρε την κεφαλιά και ο Νίλαντ του είπε όχι. Τρίτη και “φαρμακερή για τον Βλάχοβιτς, που στο 42′ μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Κόστις για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε το πρώτο, με τη Σερβία να σκοράρει, αυτή τη φορά με τον Μίτροβιτς, από ασίστ του Ίλιτς στο 54′. Η Νορβηγία δυσκολευόταν να φτάσει στην εστία των Σέρβων, με τους παίκτες του Στοΐκοβιτς να έχουν κλείσει καλά τους διαδρόμους και να χτυπούν στην κόντρα. Έτσι με 13 βαθμούς οι Σέρβοι κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου.

Γκολ: / Βλάχοβιτς 42′, Μίτροβιτς 54′

Σουηδία-Σλοβενία 1-1

Με αρκετή ένταση ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν, ενώ και οι δύο ομάδες είχαν από μία κάρτα, μέχρι το 16′. Η Σλοβενία πήρε το προβάδισμα στο 28′, με τον Σέσκο να εκτελεί εξαιρετικά, μετά την ασίστ του Στογιάνοβιτς. Η Σουηδία όμως, ισορρόπησε άμεσα και ισοφάρισε, πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 42′ με τον αρχηγό της, τον Φόρσμπεργκ.

Στο δεύτερο μέρος η Σουηδία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, με τον Όμπλακ να κάνει δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στο 58′ και το 62′, σε Κουαϊσόν και Κλάεσον αντίστοιχα. Η Σλοβενία δεν μπορούσε να φτάσει σε τελικές προσπάθειες και είχε περιοριστεί σε κάποιες απόπειρες για κόντρα επίθεση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Σλοβενία να “κερδίζει” την παραμονή της στην κατηγορία, παρά την ισοπαλία.

Γκολ: Φόρσμπεργκ 42′, / Σέσκο 28′,

Η βαθμολογία του ομίλου:

1) Σερβία 13

2) Νορβηγία 10

3) Σλοβενία 6

4) Σουηδία 4

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ