20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ΚΑΠΗ του Δήμου Καρπενησίου. Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου & των αντιδημάρχων [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκδήλωση για την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, στο κέντρο του Καρπενησίου. Τι δήλωσε ο δήμαρχος και η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Στην επαναλειτουργία του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου. Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αναστολής της λειτουργίας του, το ΚΑΠΗ άνοιξε ξανά. Το πρωί της Πέμπτης (11/8) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη και αντιδημάρχων.

Βίντεο

«Από την πρώτη στιγμή που μου ανατέθηκαν, από τον Δήμαρχο Καρπενησίου, τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Ισότητας, στήριξης Οικογενειακής Ζωής και Τρίτης Ηλικίας, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα και κοινό στόχο την άμεση επαναλειτουργία του Κ.Α.Π.Η.», λέει στα Ευρυτανικά Νέα η αρμόδια αντιδήμαρχος Νικολέτα Κοκόση – Χαβέλου. Έτσι, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβάθμισης του υφιστάμενου χώρου (ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση επίπλων, κουζίνας κ.λπ.) με τη βοήθεια του προσωπικού του δήμου. «Δεν σταθήκαμε, όμως, μόνο στην υλικοτεχνική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων», αναφέρει η νέα αντιδήμαρχος. «Στόχος και επιδίωξή μας», συνεχίζει «αποτελεί η έξοδος των ηλικιωμένων από την απομόνωση και η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους». «Θέλουμε ενεργά μέλη, ισότιμα, αυτόνομα και κοινωνικά ενεργά».

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη γίνει και οι πρώτες επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Αριστείδη Τασιό, για μια σταθερή και σε βάθος χρόνου συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας για δράσεις τόσο στον χώρο του Κ.Α.Π.Η., όσο και στον χώρο του μουσείου. Ακόμη αναμένονται και συνεργασίες με συλλόγους και φορείς της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας κ.α. Στο επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί πρόγραμμα με δράσεις που θα αφορούν ενημερώσεις για θέματα υγείας, διαλέξεις, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού κ.α.

«Με μεγάλη χαρά ανοίξαμε σήμερα τις πόρτες του ΚΑΠΗ μετά από δύο δύσκολα χρόνια που επέβαλαν οι συνθήκες της πανδημίας. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Νικολέτα Κοκόση -Χαβέλου και τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους καλοσώρισαν τα μέλη του ΚΑΠΗ, συζήτησαν μαζί τους, αντάλλαξαν ιδέες για νέες δράσεις και έθεσαν τους στόχους για την αρτιότερη λειτουργία και την ευχάριστη παραμονή των ωφελούμενων. Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας έθεσε προτεραιότητα την ανακαίνιση του χώρου με εργασίες που ολοκληρώθηκαν από το προσωπικό του Δήμου Καρπενησίου δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ