25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άρης Τασιός: “Με προσοχή, τηρώντας τα μέτρα και προχωρώντας στους εμβολιασμούς, νομίζω ότι θα καταφέρουμε” – Το μήνυμα για το 2022

Στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων covid-19 που καταγράφεται πλέον και στην Ευρυτανία, αναφέρθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός. Το «κλειδί» για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από τη νέα υγειονομική κρίση είναι η πιστή εφαρμογή των μέτρων, αλλά και η επίσπευση των εμβολιασμών, σημειώνει και προχωρά στον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, με ευχές για υγεία και ελπίδα το 2022.

«Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην περιοχή μας, έχοντας -πιθανόν- κυριαρχήσει το στέλεχος Όμικρον, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Έχουμε όλοι κουραστεί, έχοντας μπλέξει εδώ και 22 μήνες σε αυτή την περιπέτεια, ωστόσο πλέον έχουμε και εμπειρία (…). Έχουμε και ένα όπλο, δεν είμαστε στο σημείο που ήμασταν πέρυσι τέτοια εποχή: ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει και πρέπει να προχωρήσει πολύ πιο ικανοποιητικά και στην Ευρυτανία, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το κύμα της πανδημίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας και προσθέτει:

Δηλώσεις του Άρη Τασιού στα “Ε.Ν.”

«Με προσοχή, τηρώντας τα μέτρα και προχωρώντας στους εμβολιασμούς, νομίζω ότι θα καταφέρουμε. Προφανώς, κάποιες συνήθειες μας θα τις αφήσουμε πίσω γι’ αυτές τις γιορτές, σε κάθε περίπτωση, όμως, και η περιοχή μας είναι αρκετά επισκέψιμη την περίοδο των εορτών, αξίζει να έρθει κανείς στο Καρπενήσι και την Ευρυτανία για να περάσει ευχάριστα οικογενειακές στιγμές, αρκεί να τηρούμε όλοι τα μέτρα».

Απολογισμός του 2021, με το βλέμμα στο 2022

«Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά», σημειώνει ο κ. Τασιός, «ήταν όμως και μια επετειακή χρονιά καθώς γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική μας Παλιγγενεσία. Το 2021 ήταν γεμάτο ειδήσεις, τόσο κακές όσο και καλές. Κακές, λόγω της πανδημίας που πάλι κυριάρχησε, παρά τη μεγάλη προσπάθεια και των υγειονομικών μας αλλά τον εμβολιασμό που προχώρησε (και θα θέλαμε όλοι να προχωρήσει πιο ικανοποιητικά). Είχε όμως και καλές ειδήσεις, καθώς πάρα πολλά έργα, και της Περιφέρειας και των Δήμων, προχώρησαν, αλλάζοντας προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την εικόνα της περιοχής μας».

Και καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης: «Στο τέλος, λοιπόν, της χρονιάς, να πούμε ότι κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή. Εύχομαι το 2022 να φέρει Υγεία στα σπίτια όλων μας, να φέρει Ελπίδα και Αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ