25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άρχισε τα ρεκόρ το νέο Audi RS 3 (+video)





Δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί το νέο Audi RS 3 και ήδη άρχισε να σπάει ρεκόρ. Και τι ρεκόρ! Ταχύτερου γύρου όλων των εποχών για την κατηγορία, μέσα στο Nurburgring!

Ο οδηγός της Audi Sport και μέλος της ομάδας δοκιμαστών του Ίνγκολσταντ, Frank Stippler, γύρισε την «Πράσινη Κόλαση» σε 7.40.748, ανεβάζοντας το RS 3 Sedan στην πρώτη θέση της κατηγορίας compact. Παράλληλα, αυτή η επίδοση «ρίχνει» 4,64 δλ. στην αμέσως προηγούμενη καλύτερη, που άνηκε στο Renault Megane R.S. Trophy-R και τον Laurent Hurgon από το 2019 (7.45.39). Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το Honda Civic Type R Limited Edition -που έχει κερδίσει το Megane σε άλλες πίστες– δεν έχει μετρηθεί στο Nordschleiffe. Οπότε το RS 3 στέφεται πανηγυρικά «βασιλιάς» στην κατηγορία!

Το αυτοκίνητο που τα κατάφερε ήταν εργοστασιακό, με μόνη «εξωσχολική» προσθήκη αυτή του απαραίτητου roll cage και των αγωνιστικών μπάκετ, που χρησιμοποιούν όλοι οι κατασκευαστές όταν επιχειρούν για ρεκόρ στο ‘Ring. Τα ημισλίκ Pirelli P Zero Trofeo R και τα κεραμικά δισκόφρενα που διέθετε είναι μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, o 2.5 TFSI των 400 ίππων και 500 Nm, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης με το RS Torque Splitter στο στάνταρ.

Το νέο RS 3 κατέχει και το ρεκόρ υψηλότερης τελικής ταχύτητας στην κατηγορία, με 290 χλμ./ώρα (στο πακέτο RS Dynamic). Αξίζει να αναφέρουμε πως ο χρόνος του τετράθυρου Audi αφήνει πίσω του πολλά υπεραυτοκίνητα, όπως τη Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce (7.42.25) και το Pagani Zonda C12 S (7.44.00).

The post Άρχισε τα ρεκόρ το νέο Audi RS 3 (+video) appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ