7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άσκηση σεισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε περίπτωση σεισμού, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε άσκηση στο 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου.

Σε ανάρτηση της σχολικής μονάδας, διαβάζουμε:

«Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήσαμε την δεύτερη άσκηση σεισμού στο πλαίσιο σχεδίου ενεργειών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

Την πρωινή ηρεμία του σχολείου, με τους /τις μαθητές/τριες να βρίσκονται στις αίθουσες για μάθημα, ένα παρατεταμένο κουδούνι ακούστηκε και την τάραξε.

«ΣΕΙΣΜΟΣ! Όλοι κάτω από τα θρανία!» ακούστηκε ηχηρά από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης.

Με ψυχραιμία στο πρώτο κουδούνι του “υποτιθέμενου σεισμού” όλοι μπήκαν κάτω απ’ τα θρανία μας και στο δεύτερο κουδούνι “τέλος σεισμού” κατεβηκαν στην αυλή και στα γήπεδα.

Το σενάριο προέβλεπε άσκηση, σε ώρα μαθήματος στις αίθουσες διδασκαλίας ή στο προαύλιο στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Εκκενώθηκαν τα κτίρια σύμφωνα με το σχέδιο και μαθητές και εκπαιδευτικοί παρατάχθηκαν στο προαύλιο όπου παρέμειναν σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι τη λήξη της άσκησης..

Ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή  και κανείς μας δεν ξέρει το χρόνο και το μέγεθος…

Στόχος όλων μας είναι ν’ αποφύγουμε τον πανικό και τις ανεξέλεγκτες κινήσεις.

Η άσκηση θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο ενεργειών του σχολείου».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ