8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Έβρος: Σταδιακά προωθούνται στην Τουρκία 300 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα

Σταδιακά προωθούνται στην Τουρκία 300 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δημήτρη Σταματάκη, νωρίτερα στην εκπομπή «Συνδέσεις», υπήρχε πληροφορία για μεγάλο αριθμό μεταναστών που ήταν σε μια νησίδα στον Έβρο, επί τουρκικού εδάφους.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή υπάρχουν αυξητικές ροές μεταναστών. Το καινούριο είναι ότι πάνε και διαλέγουν κάποιες νησίδες μέσα στο ποταμό Έβρο και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι οργανωμένα στην ενδοχώρα, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά[…] είναι ότι ακριβώς από την απέναντι πλευρά, στην τουρκική πλευρά, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τους μετανάστες. Όπως είπα και στο ξεκίνημα της συνέντευξης βοηθούν οι καιρικές συνθήκες. Τι θέλουν οι μετανάστες; Ασφαλή διέλευση από το ποτάμι που αυτή τη στιγμή δεν έχει ορμητικά νερά και το δεύτερο από τη στιγμή που θα μπουν στο ελληνικό έδαφος θα αρχίσουν να περπατούν, να περπατούν και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα μέσω του ορεινού όγκου της Θράκης. Μέσα από τα βουνά να περπατούν μέρα και νύχτα για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, να κρυφτούν δηλαδή μέσα στο βουνό και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και βοηθάνε αυτές οι καιρικές συνθήκες που υπάρχουν».

Yπενθυμίζεται ότι χθες (6/6) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Ο κ. Κασκαρέλης συνεχάρη τον κ. Φιντάν για την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, όπως έγινε γνωστό σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, ο ΥΠΕΞ Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη τον νέο ΥΠΕΞ Τουρκίας Hakan Fidan για την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε και το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης https://t.co/1TXiyPbXWH

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 6, 2023

Σχετικό Άρθρο: Χ. Λαλούσης: Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ