29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έβρος: Τούρκοι απομάκρυναν μετανάστες από νησίδα κοντά στη Ν. Βύσσα

Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει την κινητικότητα στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκε κοντά στη Νέα Βύσσα. Στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες Τούρκων στρατιωτικών που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο. 

Η εκτίμηση που υπάρχει στην παρούσα στιγμή είναι πως η γείτονα θέλει να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και δεν φαίνεται η πρόθεση νέας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης συνομίλησε με το νέο Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κι ανάμεσα στην θεματολογία υπήρξε και το μεταναστευτικό.  

Από την περιοχή του Έβρου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, επανέλαβε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα του 2020. 

Την ίδια ώρα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με το νέο υπουργό άμυνας της Τουρκίας και πρώην Αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ