19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη

«Είναι συγκινητικό που τόσες δεκαετίες μετά, μαζί με εμάς, δεν ξεχνάτε κι εσείς», δήλωσε ο  Κώστας Μπακογιάννης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Άλσος Μπακογιάννη, στο Ψυχικό, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, που το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Γεννημένος το 1935 στην Ευρυτανία, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε δημοσιογράφος και δραστήριος πολιτικός, με γνωστή αντιστασιακή δράση, την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ενώ παρόντες ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της, Αλεξία και Κώστα. Τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων, στον χώρο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, φίλοι της οικογένειας Μπακογιάννη, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, σύντομη ομιλία απηύθηναν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, η πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης, καθώς και η κόρη του αείμνηστου πολιτικού, Αλεξία Μπακογιάννη.

Στον συγκινητικό της λόγο περιέγραψε τον πατέρα της ως σύγχρονο διαφωτιστή, επαναλαμβάνοντας τις αξίες που εκείνος πρέσβευε προκειμένου να λειτουργήσουν ως “φάρος” για την πολιτική ζωή και σήμερα.

Σε ανάρτησή του στα Social Media, μετά την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: “Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας απόψε. Είναι συγκινητικό που τόσες δεκαετίες μετά, μαζί με εμάς, δεν ξεχνάτε κι εσείς. Ζει στις καρδιές και στις ιδέες μας”.

mpakogiannis-f-5

Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και αποτελεί δωρεά του κ. Νικολάου Χριστογιάννη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ