2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έγραψε ιστορία η Λαμία, νίκησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε αγώνα πρωταθλήματος της Super League

Η γειτονική Λαμία έγραψε ιστορία κερδίζοντας για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που καθόρισαν το γρήγορο γκολ του Σλίβκα, το χαμένο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη, και οι αποκρούσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Η Λαμία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 4′ να… σοκάρει τον Ολυμπιακό. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Σλίβκα και εκείνος με σουτ πάνω στη κίνηση έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 8′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα ενώ στο 12′ ο Πασχαλάκης έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση στα σουτ των Μαρτίνεθ και Ακούνια. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και ευκαιρίες για να ισοφαρίσει την Λαμία, η οποία είδε τον Πασχαλάκη στο 37′ να διώχνει εντυπωσιακά το πλασέ του Ακούνια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, καθώς ο Φορτούνης από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 51′ ενώ στο 54′ ο Κοσέλεφ αρνήθηκε το γκολ στον Ποντένσε. O Nτόι αστόχησε από πλεονεκτική θέση στιγμές αργότερα και από το 60′ και έπειτα… έσβησε η επιθετικότητα της ομάδας του Καρβαλιάλ.

Μάλιστα η Λαμία ήταν εκείνη που στις κόντρα επιθέσεις είχε καλές στιγμές με Τσιλούλη, Μάλτσι και Τόσιτς για το δεύτερο γκολ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας κράτησε μέχρι τέλους το 1-0 και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος προβλημάτισε με την εικόνα του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ