28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έδωσαν τα χέρια για να γίνει το Καρπενήσι το “σπίτι των πρωταθλητών”. Επίσκεψη της Σοφίας Σακοράφα, προέδρου του ΣΕΓΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (2/9), επισημοποιήθηκε στο Καρπενήσι η έναρξη συνεργασίας της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων με τον ΣΕΓΑΣ, ώστε να καταστεί το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησιού το Εθνικό Προπονητικό Κέντρο για την εθνική ομάδα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του στίβου.

Στο Καρπενήσι βρέθηκε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και παλιά δόξα του ελληνικού στίβου, Σοφία Σακοράφα. Η εκδήλωση έναρξης της προγραμματικής συνεργασίας φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο στάδιο του ΓΕΛ-1ου Γυμνασίου, όπου υλοποιείται το 1ο καμπ των αναπτυξιακών κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ· η κα Σακοράφα ξεναγήθηκε και στο ΚΙΠΕ.

Στο πάνελ κάθισαν και απηύθυναν χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής-Ορεινής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων, Ηρώ Νταλαφούρα και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης.

«Με την υπογραφή της προγραμματικής συνεργασίας, υλοποιείται ένας από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ που είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Α’ και Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει ήδη ξεκινήσει και σε άλλες περιφέρειες, για την ανάπτυξη του αθλητισμού, του αθλητικού τουρισμού, την προβολή και την διοργάνωση προπονητικών καμπ και αθλητικών εκδηλώσεων», αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ.

«Με την συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού 106.640 ευρώ, εγκαθιδρύουμε μια μόνιμη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Καρπενησίου σε βάθος 5ετίας, ώστε να καταστεί το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησιού το Εθνικό Προπονητικό Κέντρο για την Εθνική ομάδα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, και το Καρπενήσι και η Ευρυτανία το ‘ΣΠΙΤΙ’ της Εθνικής Ομάδας του ΣΕΓΑΣ», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας.

«Η συνεργασία αυτή», τόνισε ο κ. Τασιός, «έχει ως στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο αλλά και του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας. Προς αυτή την κατεύθυνση επιδιώκεται η ανάπτυξη συνεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου του Δήμου Αγράφων και του ΣΕΓΑΣ με τη συμμετοχή φορέων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Εξειδίκευσε και τους στόχους της προσπάθειας, που αφορούν, την προώθηση της Ευρυτανίας ως αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο, με την στήριξη και την προώθηση των δρομικών αγώνων της περιοχής από τον ΣΕΓΑΣ, την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που σχετίζονται με τη σύσταση και λειτουργία ενός εθνικού προπονητικού κέντρου αναφοράς, ως σταθερής βάσης για την προετοιμασία των Ελλήνων πρωταθλητών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, τη συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, καθώς και, τέλος, την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν τη νεολαία και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

«Σταθεροί στον στόχο μας με συνεργασία και συνέργειες να καταστήσουμε το Καρπενήσι αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας, υποδεχτήκαμε σήμερα την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και κορυφαία αθλήτρια Σοφία Σακοράφα και μπήκαμε στην αφετηρία της επόμενης ημέρας για τη μεγάλη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου και της ιστορικότερης Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ για την προετοιμασία αθλητριών και αθλητών στο Καρπενήσι αλλά και την περαιτέρω διάδοση του αθλητισμού και των αγωνισμάτων του στίβου μέσα στις σχολικές κοινότητες», αναφέρει για όσα έγιναν σήμερα ο Δήμος Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ