29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έκλεισε τμήμα και στο 2ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε παιδί – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Καθώς η διασπορά του κορονοϊού δεν θεωρείται αμελητέα στο Καρπενήσι, επόμενο είναι να προκύπτουν κρούσματα και σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης, που, σε αντίθεση με γυμνάσια-λύκεια, παραμένουν σε λειτουργία.

Μετά τα δύο τμήματα τάξεων που έκλεισαν στο 4ο Δ.Σ. Καρπενησίου, αναστολή λειτουργίας ισχύει και σε τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για τμήμα της Δ’ τάξης, εκεί όπου μαθήτρια διαγνώστηκε θετική στον νέο ιό, καθώς αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το τμήμα θα παραμείνει σε αναστολή για διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση. Ο δήμος Καρπενησίου θα διαθέσει σήμερα συνεργείο απολύμανσης στο σχολείο, ενώ το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσει τεστ, πιθανόν την προσεχή Δευτέρα.

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν ότι έχουν ληφθεί, βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα σχολεία, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ