6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έκτακτη χρηματοδότηση 500.000€ για δύο σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας στην Ευρυτανία, ανακοίνωσε ο βουλευτής

Έκτακτη χρηματοδότηση για δύο σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας στον νομό Ευρυτανίας διεκδίκησε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Ευρυτανίας, μετά από αίτημα του Δήμου Αγράφων και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

από την έντυπη έκδοση

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας στον νομό Ευρυτανίας, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός.

Ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα και ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ δύο σημαντικών οδικών έργων σε συγκεκριμένα τμήματα του νομού που έχουν υποδειχθεί. Τα έργα αφορούν στην ανάπλαση του κόμβου σύνδεσης του Λιθοχωρίου με τον επαρχιακό δρόμο Καρπενήσι-Γρανίτσα-Ραπτόπουλο, με το ποσό των 150.000 ευρώ και στη βελτίωση του οδικού άξονα Μπαγασάκι – Φιδάκια με το ποσό των 350.000 ευρώ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, υπέγραψε σήμερα τη χρηματοδότηση των παρακάτω έργων, μετά από αιτήματα του Δήμου Αγράφων και της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, τα οποία διεκδίκησε αποτελεσματικά ο Βουλευτής  Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος:

1. Έγκριση δέσμευσης ποσού εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00 Ε), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 του ΠΔΕ διάθεσης ισόποσης πίστωσης και μεταβίβασης της στον Δήμο Αγράφων της Π.Ε. Ευρυτανίας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας για την ανάπλαση του κόμβου σύνδεσης Λιθοχωρίου με τον Επαρχιακό Δρόμο Καρπενήσι – Γρανίτσα – Ραπτόπουλο»

2. Έγκριση δέσμευσης ποσού τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000,00 Ε), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 του ΠΔΕ, διάθεσης ισόποσης πίστωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών- βελτίωση οδικής ασφάλειας επαρχιακής οδού Μπαγασάκι – Φιδάκια ΠΕ Ευρυτανίας»”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ