29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρεμιέρα Πανελλαδικών και στα Γενικά Λύκεια. Το μήνυμα του Μητροπολίτη προς τους υποψηφίους του ΓΕΛ Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη σκυτάλη από τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, που χθες άνοιξαν την αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, πήραν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων. Ως είθισται, το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Στο ΓΕΛ Καρπενησίου, που είναι ένα από τα τρία εξεταστικά κέντρα στον νομό, διαγωνίζονται 52 υποψήφιοι, από το ΓΕΛ και τις Λυκειακές τάξεις Κερασοχωρίου, ενώ εξετάσεις πραγματοποιούνται σήμερα και στις Λ.Τ. Γρανίτσας, για τα παιδιά του χωριού αλλά και του λυκείου από το Ραπτόπουλο.

Στο Γεν. Λύκειο Καρπενησίου βρέθηκαν, λίγο πριν τις 8 το πρωί, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και η Δ/ντρια Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης κα Βασιλική Ηλιοπούλου, για να ευχηθούν «καλή επιτυχία» στους υποψηφίους. Ο επιχώριος ποιμενάρχης συνέστησε στα παιδιά ψυχραιμία και ανέφερε ότι συχνά οι άνθρωποι τείνουν να μεγαλοποιούν πράγματα και καταστάσεις· έτσι, είπε, συμβαίνει και με τις πανελλαδικές. «Τα πτυχία», σημείωσε,
δεν είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή, είναι ένα εχέγγυο, ένα εφόδιο (…)».

«Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, με όλες τις συμβουλές που σας έχουν δώσει οι καθηγητές, οι γονείς αλλά και εσείς οι ίδιοι, γιατί γνωρίζετε τον εαυτό σας. Όλα θα πάνε καλά. Όλα πηγαίνουν καλά στο τέλος· εάν δεν είναι καλά, δεν είναι το τέλος», είπε προς τα παιδιά η Διευθύντρια της ΔΔΕ Ευρυτανίας.

Οι εξετάσεις άρχισαν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι προσήλθαν στις αίθουσες εξέτασης, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου του υπουργείου, στις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Στα evrytanika.gr θα δείτε άμεσα, λίγο μετά τις 10 το πρωί, τα θέματα των σημερινών εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία των ΓΕΛ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ