28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένα παραμύθι του Βασίλη Κάργα, για την όμορφη πλευρά της ζωής

Ο «κρυμμένος θησαυρός» το παραμύθι του δημοσιογράφου και συγγραφέα Βασίλη Κάργα, εκδόθηκε μέσα στην εποχή της καραντίνας μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, με ξεχωριστά συναισθήματα για όλους.

Σ αυτή τη δύσκολη εποχή,  ο Βασίλης Κάργας έρχεται με την αισιόδοξη ιστορία που έγραψε έχοντας μούσα του τη μικρή του Ευαγγελίνα.

Ένα παραμύθι που μιλά για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγάλες πόλεις, για τον σχολικό εκφοβισμό, για την δύναμη της διαφορετικότητας.

Διαδραματίζεται μέσα σε ένα σχολείο με πρωταγωνίστρια την Ουρανούλα Τοξούλα, και μέσα από αυτήν αναδεικνύεται η ικανότητα να βλέπουμε  την όμορφη πλευρά τη ζωής.

«Όλα είναι δυνατά αρκεί να μην πάψουμε να κάνουμε όνειρα» δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Βασίλης Κάργας που έχει στραφεί τελευταία στην συγγραφή παιδικών βιβλίων ζώντας σ΄ ένα κόσμο μαγικό, που τον συνθέτουν τα παιδιά που συναντά για να αφουγκραστεί τον τρόπο σκέψης τους, ώστε να τον αποτυπώσει στις ιστορίες που σκαρώνει.

Άλλωστε όπως τονίζει τα βιβλία του «βγαίνουν μέσα από την επαφή με τον κόσμο των παιδιών»

Η Ευαγγελίνα δίπλα του, πηγή έμπνευσης, ζωής, χαράς και αγαλλίασης.

«Άτυχο το βιβλίο»  θα πει στη συνέχεια, «αφού μέσα στην καραντίνα δεν ήταν δυνατό να γίνει καμία παρουσίαση του «Κρυμμένου Θησαυρού» και τυχερό όπως διαπιστώνεται γιατί οι διαδικτυακές πωλήσεις του ήταν  εντυπωσιακές

Όπως θα πει  σε κάποιο  άλλο σημείο της κουβέντας «το παραμύθι έχει και το μαγικό στοιχείο που χρειάζεται το παιδί μέσα από την αφήγηση της γιαγιάς . Αναδεικνύει τη μαγική ικανότητα που έχουμε μέσα μας να δούμε την όμορφη πλευρά της ζωής, αν επιτρέψουμε στο φως, στα χρώματα και στην ελπίδα να επικρατήσουν στη ζωή μας. Η ζωή είναι ωραία όταν προσφέρουμε. Στόχος του βιβλίου είναι να κάνει τη ζωή μας πολύχρωμη!»

Το παραμύθι του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» με εικονογράφηση από την Μαρία Μανουρά.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.


https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/01/2022-Ιαν-14-09-00-00_Κάργας-1.mp3

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ