26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Συγκίνηση στα εγκαίνια του σπιτιού φιλοξενίας Ευρυτάνων καρκινοπαθών

από την έντυπη έκδοση

Ένα ολοκαίνουριο σπίτι για να φιλοξενούνται κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους στα νοσοκομεία της Αθήνας, έχουν, πλέον, οι καρκινοπαθείς από την Ευρυτανία. Χάρη στο όραμα των ανθρώπων του Αγώνα Ζωής και τη στήριξη θεσμών, φορέων και πολιτών, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ξενώνα φιλοξενίας Ευρυτάνων καρκινοπαθών, στον Καρέα Αττικής.

«Ο ξενώνας μας μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα δύο ασθενείς με τον συνοδό τους. Είναι ένας ξενώνας που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και μεράκι για τους ασθενείς που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη», δηλώνει η Πρόεδρος του Αγώνα Ζωής, Ανθή Μουλιανίτη, μιλώντας για «μια ιδέα, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα». Όπως τονίζει, κάθε χρόνο στην Ευρυτανία εμφανίζονται πάνω από 100 νέες περιπτώσεις καρκίνου και για τον λόγο αυτό θεωρήθηκε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα είχε πραγματικό αντίκρισμα σε συμπολίτες μας.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και προέβαλαν το φιλόδοξο εγχείρημα του συλλόγου, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου (όπου ανήκει ιδιοκτησιακά το ακίνητο) είχε παραχωρήσει προς χρήση στον Αγώνα Ζωής, έναντι συμβολικού ετήσιου μισθώματος, διαμέρισμα περίπου 60 τ.μ. στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στον Καρέα Αττικής. Το διαμέρισμα ήταν ακατοίκητο για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και γι’ αυτό απαιτήθηκαν εργασίες πλήρους ανακαίνισης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες. Εν πολλοίς, οι άνθρωποι του συλλόγου παρέλαβαν ένα… γιαπί, το οποίο μεταμόρφωσαν σε ένα σύγχρονο σπίτι με όλες τις ανέσεις, που θα είναι διαθέσιμο σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Εμείς, ως σύλλογος, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε έναν ευχάριστο χώρο για τους ασθενείς μας. Να μην σκέφτονται πού θα μείνουν, πού θα φάνε, πού θα κοιμηθούν. Να είναι σε ένα όμορφο περιβάλλον και να έχουν μόνο να δώσουν τη μάχη τους με την ασθένεια», σημειώνει η κα Μουλιανίτη και δηλώνει «πολύ συγκινημένη» καθώς ήδη ο πρώτος ασθενής μπήκε στο σπίτι και «…περιμένουμε την αίτηση και από τον δεύτερο». «Σε αυτή την περίπτωση», προσθέτει, «δεν ισχύει η ευχή ‘…αχρείαστο να είναι’, ισχύει η άποψη πως όποιος μπει στον ξενώνα, να βγει όρθιος και γερός και να επιστρέψει στο σπίτι του».

Πλήθος φίλων και μελών του συλλόγου παραβρέθηκε στα εγκαίνια και, μεταξύ αυτών, ήταν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ομογενείς των ΗΠΑ κ.α. «Ευχαριστούμε θερμά το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για την παραχώρηση του ακινήτου, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο και τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη για την εύρεση χορηγών για την επίπλωση του σπιτιού. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις Θυγατέρες της Ευρυτανίας (Daughters of Evrytania, WinstonSalem, NC) καθώς και την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ‘Το Βελούχι’, το Evrytanian Association Chapter No 13, Chicago IL», αναφέρει ο σύλλογος, που εκφράζει, επίσης, ευχαριστίες προς τις εταιρείες-χορηγούς, τους επώνυμους και ανώνυμους συμπολίτες μας που συνέδραμαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος. «Σας ευχαριστούμε όλους που πιστέψατε στο όνειρό μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ», καταλήγει η ανακοίνωση του Αγώνα Ζωής.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ