18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένθετο Τέχνες: «Η Ήρα δεν ήταν ζηλιάρα», το δεύτερο βιβλίο της Αστερόπης Λαζαρίδου

Η Αστερόπη Λαζαρίδου είναι δημοσιογράφος – για την ακρίβεια ήταν για πολλά χρόνια – αλλά από πέρσι, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Μην πατάς ξυπόλυτη», κάτι άλλαξε. Μπορεί να είναι η ψυχοθεραπευτική λειτουργία της γραφής ή η ζεστή ανταπόκριση από πολλούς αναγνώστες της που την επηρέασε – ή και τα δύο. Πάντως το δεύτερο βιβλίο της βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, έχει τίτλο «Η Ήρα δεν ήταν ζηλιάρα» και ανήκει κι αυτό στην κατηγορία autofiction, της αυτομυθοπλασίας. Την συναντήσαμε στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει στην οδό Ακαδημίας, λίγο πριν συναντήσει φίλους και αναγνώστες για να υπογράψει βιβλία.

Δείτε ακόμα στο ένθετο Τέχνες του ΕΡΤNEWS:

Δεν αντέχει τις ψεύτικες φιλοφρονήσεις, τις ανοησίες των κοινωνικών συναναστροφών, τις ναρκισσιστικές συμπεριφορές όλων όσων κινούνται στον κύκλο του. Για τον Αλσέστ, ο λόγος, τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, που είναι τρελά ερωτευμένος με μια γυναίκα που συμπυκνώνει όλα τα στραβά που απεχθάνεται. Πήγαμε στο θέατρο Θησείον και σας μεταφέρουμε αποσπάσματα απ’ όσα μας είπαν η σκηνοθέτις και ηθοποιοί της παράστασης γι’ αυτό το έργο του 1666 που παραμένει μέχρι σήμερα εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Επιλέγοντας κάποιες από τις ωραιότερες ενδυμασίες του 18ου και του 19ου αιώνα που διαθέτει στην συλλογή του το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, που φόρεσαν μοντέλα και ηθοποιοί με ιδιαίτερα πρόσωπα, ο Βαγγέλης Κύρης είχε θαυμάσιο υλικό για τις φωτογραφίες που ήθελε να τραβήξει. Αφού τις τύπωσε σε ύφασμα, ανέλαβε ο Ανατόλι Γεωργίεφ να αναδείξει τα διακοσμητικά μοτίβα των ενδυμάτων μέσω της κεντητικής τέχνης. Οι “κεντημένες” φωτογραφίες αποκαλύπτουν ανάγλυφα την ομορφιά των ρούχων τόσο ιστορικών προσώπων όπως η κυρά-Φροσύνη, ο Γενναίος Κολοκοτρώνης και η Ρόζα Μπότσαρη όσο και των παραδοσιακών ενδυμασιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Ελληνισμού.  Οι εν συνόλω 70 ιδιαίτερες φωτογραφίες εκτίθενται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης έως τις 23 Μαρτίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ