25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένθετο Τουρισμός: Ιστορικός – Στρατιωτικός τουρισμός στη Λήμνο

Μια συγκλονιστική ιστορία σχεδόν 110 ετών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ιστορικού – στρατιωτικού τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο. Στο νησί της Λήμνου καταφθάνουν κάθε χρόνο ταξιδιώτες από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αναζητώντας ό,τι μπορεί να έχει σωθεί από τους προγόνους τους. Ένα αντικείμενο, μια φωτογραφία, μια μαρτυρία από κάποιον ντόπιο ή ακόμα και τον τάφο των δικών τους ανθρώπων, στα 2 συμμαχικά κοιμητήρια που υπάρχουν στο νησί.

Το 2019 μάλιστα, 20.000 Αυστραλοί επισκέφθηκαν για τον λόγο αυτό, την Λήμνο. Κι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας Αναστάσιος Λιάσκος αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου Στέλιος Μάντζαρης μιλούν στη Σοφία Κωνσταντινίδου για το θέμα. Ο κ. Μάντζαρης αναφέρεται και στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ενός Αυστραλού ταξιδιώτη που αναγνώρισε τη νοσοκόμα γιαγιά του σε μια φωτογραφία στη Λήμνο, όταν επισκέφθηκε το νησί.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS:

Αύξηση αεροπορικών συνδέσεων για στήριξη του τουρισμού

Η ενίσχυση του τουρισμού και της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς, είναι ένα μείζον ζήτημα που έχει βρεθεί ξανά σε πρώτο πλάνο, ειδικά μετά την επέλαση της πανδημίας.  Στο πλαίσιο στήριξης των χειμερινών-ορεινών προορισμών ο ΕΟΤ έχει υπογράψει συμφωνίες με 10 αεροπορικές εταιρείες για ακόμα περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Κάτι επίσης, που έχει τη δική του σημασία για την χώρα μας, είναι πως στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ προς το “Ελ. Βενιζέλος” για το 2023. Την ίδια ημέρα, και νωρίτερα από ποτέ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση και στο Νότιο Αιγαίο- και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου.

Τσεπέλοβο, το κεφαλοχώρι του κεντρικού Ζαγορίου

Παραδοσιακό και γοητευτικό, σκαρφαλωμένο στα 1200 μέτρα υψόμετρο, δεσπόζει μέσα στην άγρια βουνίσια φύση της Τύμφης κι εξελίσσεται σε αναπτυσσόμενο φθινοπωρινό και χειμερινό προορισμό της πατρίδας μας. Ο λόγος για το Τσεπέλοβο, το πολυπληθέστερο χωριό της ευρύτερης περιοχής κι ένα από εκείνα που έχουν κάνει σταθερά βήματα στον τουριστικό τομέα, παρά το γεγονός πως είναι το πιο απομακρυσμένο ανάμεσα στα φημισμένα Ζαγοροχώρια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ