28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένωση Ξενοδόχων: “Απρόσμενα καλός” ο εφετινός Αύγουστος για τα καταλύματα της Ευρυτανίας

από την έντυπη έκδοση

Σαφώς ικανοποιημένη από τη ροή των επισκεπτών κατά το εφετινό καλοκαίρι δηλώνει η κα Σοφία Φλέγκα, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας· «η κίνηση πήγε απρόσμενα καλά», λέει στα «Ευρυτανικά Νέα».

«Ήταν σχεδόν ένας Αύγουστος… από τα παλιά», προσθέτει και σημειώνει ότι η τουριστική κίνηση ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου και διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη Αυγούστου. «Είχαμε αρκετούς ετεροδημότες, πολλούς επισκέπτες που δεν κατάγονται από τον νομό, αλλά και πολλούς αθλητικούς συλλόγους», αναφέρει.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κα Σοφία Φλέγκα

Και πράγματι, ο αθλητικός τουρισμός (προετοιμασίες ομάδων, διοργάνωση καμπ κ.α.) αποτέλεσε φέτος σημαντική παράμετρο για τα ξενοδοχεία. Δεν ήρθαν πρωτοκλασάτες ομάδες (επέλεξαν το εξωτερικό) αλλά ήταν περισσότερα τα κλαμπ μικρότερων κατηγοριών που προπονήθηκαν επί ευρυτανικού εδάφους· στο Καρπενήσι προετοιμάστηκε (έδωσε και φιλικά) και η Εθνική Ανδρών Βόλεϊ.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος «υπάρχει και ένα αυξημένο ενδιαφέρον για το επόμενο διάστημα, ειδικά από πρακτορεία, και μέχρι αρχές Οκτωβρίου». Τονίζει, πάντως, το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στους υποψήφιους επισκέπτες, καθώς το μέτωπο του κορονοϊού και η πιθανή επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων το φθινόπωρο, δεν επιτρέπουν μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς.

Οι τιμές στα καταλύματα κυμάνθηκαν -κατά μέσο όρο- στα ίδια επίπεδα των τελευταίων χρόνων, παρότι υπήρχαν εξαιρέσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω· έτσι, δεν έλειψαν και περιπτώσεις διανυκτέρευσης με κόστος κάτω από τα 40 ευρώ. Οι περισσότεροι διέμεναν για τουλάχιστον 2 βραδιές, ενώ τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου η πληρότητα άγγιξε το 100%.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ