28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έπεσαν οι υπογραφές της Ενεργειακής Κοινότητας. Τι σημαίνει για τον Δήμο Καρπενησίου η συμφωνία, ποια τα οφέλη

Συγκλήθηκε η ιδρυτική συνέλευση των μελών της “Ενεργειακής Κοινότητας Καρπενησίου – Μακρακώμης ΣΥΝ ΠΕ”, με μοναδικό θέμα την υπογραφή του καταστατικού. Η συνάντηση έγινε την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, στο Δημαρχείο Καρπενησίου, μεταξύ των Δημάρχων Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη και Μακρακώμης κ. Γεωργίου Χατζή.

Η Ενεργειακή Κοινότητα Καρπενησίου θα κατασκευάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Μακρακώμης ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στη Στερεά Ελλάδα και θα παρέχει σχεδόν αυτονομία στις ενεργειακές ανάγκες του δήμου, ενώ η επιπλέον παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα διανέμεται σε πολίτες που έχουν ανάγκη, όπως δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα ο Δήμαρχος Καρπενησίου.

Οι επόμενες κινήσεις του δήμου είναι να εκδοθεί αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) στην εταιρεία, όπως επίσης και η εγγραφή της εταιρείας στο μητρώο εταιρειών του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, καθώς και η κατάθεση του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 25.000 ευρώ. Συνολικά το Μετοχικό Κεφάλαιο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και για τους δύο δήμους.

«Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας! Υπογράψαμε το καταστατικό σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας. Η πρώτη μέρα λειτουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας θα απαλλάξει τον Δήμο από το ενεργειακό κόστος, που συνεπάγεται μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους και περισσότερα έργα για όλους. Επιπλέον, θα δώσει τη δυνατότητα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών με απαλλαγή από το ενεργειακό κόστος (δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα). Μια σκληρή προσπάθεια μέχρι τώρα, που μας βάζει στην αφετηρία της διεκδίκησης των πόρων για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ