19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έργα αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο Αγράφων – 600.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Ευρυτανίας

Εργο για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών στον οδικό άξονα των Αγράφων

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στην 8η συνεδρίασή της, οι όροι διακήρυξης του ηλεκτρονικού, ανοιχτού διαγωνισμού του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΒΛΑΒΩΝ-  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Ε. ΑΓΡΑΦΩΝ προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Η προκήρυξή του θα εκδοθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ευρυτανίας, που θα έχει και την εποπτεία κατασκευής.

Το έργο θα δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες. Αντικείμενό του είναι η υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας οχημάτων, επί του Εθνικού και του Επαρχιακού Οδικού δικτύου του Δήμου Αγράφων. Οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των οδικών συνδέσεων της περιοχής, ειδικά τους χειμερινούς μήνες με τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή δύο κιβωτοειδών οχετών διαστάσεων 3Χ6 στο ρέμα ”Κακού” και 6Χ1,5 στο ρέμα “Κουστέσας” της Δ.Ε. Αγράφων, η κατασκευή των απαραίτητων πτερυγότοιχων  εκατέρωθεν των ανωτέρω τεχνικών, η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αποκατάσταση της διάβασης ιρλανδικού τύπου στο ρέμα “Κουστέσα” της ΔΕ Αγράφων, η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης τύπου βραχοπαγίδων στην ΔΕ Επινιανών και η ανακατασκευή κατεστραμμένων τσιμεντοστρώσεων σε τμήματα οδών στη ΔΕ Επινιανών και εκατέρωθεν των ανωτέρω κιβωτοειδών οχετών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Με την έγκριση των όρων διακήρυξης και την επικείμενη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής των κιβωτίων στο γεφύρι του “Κακού” αλλά και στην “Κουστέσα”, καθώς και με την αποκατάσταση των βλαβών από τους περασμένους χειμώνες στο οδικό δίκτυο των βορειότερων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων, επενδύουμε σημαντικά στη βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών που διαμένουν, αλλά και που επισκέπτονται την περιοχή».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ