18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έργα στο αρδευτικό κανάλι του Κομψάτου από την Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΑΜ-Θ

Με… «πιέσεις» του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη και με έγγραφο στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΑΜ-Θ, συνεργείο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων βρίσκεται σήμερα στα σημεία των αναβαθμών στον ποταμό Κομψάτο.

Συγκεκριμένα θα επιχειρηθεί μια προσωρινή λύση εκτροπής της ροής του ποταμού προς το κανάλι άρδευσης, που εδώ και καιρό δεν γέμιζε με νερό, το οποίο το αξιοποιούν για άρδευση αγρότες της περιοχής και κυρίως οι καπνοπαραγωγοί. Το κανάλι δεν γέμιζε καθώς έσπασαν οι δύο αναβαθμοί που έκοβαν την ορμητικότητα του ποταμού προς την παλιά τσιμεντένια γέφυρα μεν-από όπου γίνεται και η κυκλοφορία από τα τέλη του 2017-, προωθούσε τα νερά προς τα αρδευτικό κανάλι δε.
Ήταν πολλές και οι πιέσεις των κατοίκων του Δήμου Ιάσμου, να μην φύγει και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να γίνει μια κάποια παρέμβαση στο σημείο του αρδευτικού καναλιού.
Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για τις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής των δύο αναβαθμών…που μπορεί να πάρει και 2 χρόνια.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως είμαστε λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Μάλιστα ο μελετητής έχει εντοπίσει το σημείο της δυσκολίας με την ορμητικότητα του ποταμού και θα σχεδιασθεί νέος αναβαθμός, μετά την σιδηροδρομική γέφυρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ