Έργο ανάπλασης της πλατείας Βαλαώρας Αγράφων με 86.000 ευρώ… Η επιστολή του τοπικού συλλόγου και οι εργασίες

Έργο ανάπλασης της πλατείας Βαλαώρας Αγράφων με 86.000 ευρώ… Η επιστολή του τοπικού συλλόγου και οι εργασίες

Ο Σύλλογος Βαλαωριτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την έγκριση της δαπάνης για το έργο «Ανάπλαση – Ανάδειξη Κέντρου Οικισμού Βαλαώρας», αναμένοντας την υλοποίησή του που θα αναβαθμίσει τον οικισμό. Τα μέλη του Δ.Σ. ζητούν, επίσης, επίσημη απάντηση για την τοποθέτηση φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων σε δημοτικό χώρο στο πλαίσιο του έργου. Ο Σύλλογος, αναφέρεται, σχεδιάζει με ίδιους πόρους την ολιστική αναβάθμιση των οικισμών της Βαλαώρας και καλεί τα μέλη της κοινότητας να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Αγαπητά μέλη και φίλοι της κοινότητάς μας,

Παρά τις ασαφείς απαντήσεις που λάβαμε στο ερώτημα που θέσαμε στις 11/09/2024 προς τον Δήμο Αγράφων και τη διοίκηση, σχετικά με την καθυστέρηση του έργου «Ανάπλαση – Ανάδειξη Κέντρου Οικισμού Βαλαώρας» (κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. 0011014850), χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση έγκρισης της δαπάνης. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την έναρξη των επόμενων βημάτων για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του οικισμού μας.

Ως Σύλλογος Βαλαωριτών, ζητούμε επίσης την επίσημη απάντηση για τον ακριβή χώρο τοποθέτησης του φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, που θεωρούμε ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε δημοτικό χώρο στο πλαίσιο αυτής της ανάπλασης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συμβαδίζει με την προσπάθεια αναβάθμισης του χωριού μας και την ενσωμάτωση σύγχρονων υποδομών.

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε την κοινότητά μας πως σχεδιάζουμε, με δικούς μας πόρους, την ολιστική αναβάθμιση των οικισμών της Βαλαώρας, στοχεύοντας στην αναγέννηση και ανάδειξή τους. Ο Σύλλογός μας, με τη μετεγκατάστασή του ως έδρα στην κοινότητα, έχει θέσει ως κύριο στόχο την ανάδειξη του χωριού μας, ώστε να λάβει τη θέση που πραγματικά του αξίζει.

Καλούμε όλους εσάς να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας. Η Βαλαώρα είναι από τις μεγαλύτερες κοινότητες του Δήμου Αγράφων, και μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα και σημαντικά πράγματα για το μέλλον της. Η συνεργασία και η συλλογική μας προσπάθεια είναι τα κλειδιά για να βγάλουμε το χωριό μας από την αφάνεια και να το οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βαλαωριτών».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Δήμος Αγράφων, προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση του έργου «Ανάπλαση – ανάδειξη κέντρου οικισμού Βαλαώρας Τ.Κ. Βαλαώρας Δήμου Αγράφων» (CPV: 45211360-0), με συνολικό προϋπολογισμό 86.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Το έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Βαλαώρας και σε δρόμους πέριξ αυτής. Περιληπτική διακήρυξη δημοσιεύτηκε σε προηγούμενο φύλλο των Ευρυτανικών Νέων.

Το έργο αποτελείται από τις εξής δύο κατηγορίες εργασιών: 1η Κατηγορία: Οικοδομικές Εργασίες.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής ομάδες: α) καθαιρέσεις με προϋπολογισμό 800,00 ευρώ β) σκυροδέματα με προϋπολογισμό 942,00 ευρώ γ) τοιχοποιίες – επιχρίσματα με προϋπολογισμό 1.497,00 ευρώ δ) επενδύσεις – επιστρώσεις έχοντας προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 37.100,00 ευρώ ε) κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές προϋπολογισμού 2.920,00 ευρώ και στ) λοιπά – τελειώματα που έχει προϋπολογισμό 2.330,00 ευρώ. 2η Κατηγορία: Ηλεκτρομηχανολογικές Εργασίες.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ομάδες: ζ) χωματουργικά με προϋπολογισμό 1.782,75 ευρώ και τέλος την ομάδα η) καλώδια – σωληνώσεις – γειώσεις με προϋπολογισμό 3.438,00 ευρώ. Η συνολική δαπάνη για τις  εργασίες και των δύο κατηγοριών ανέρχεται σε 50.809,75 ευρώ στο οποίο προστίθενται τα γενικά έξοδα και το εργολαβικό όφελος (ΓΕ & ΟΕ) αντιστοιχιζόμενα σε 18%, ήτοι σε αντιστοιχιζόμενο χρηματικό ποσό 9.145,76 ευρώ και η δαπάνη σε απρόβλεπτα όντας ίση με 15% επί του ανωτέρω αθροίσματος, και ισοδυναμεί σε 8.993,33 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο προϋπολογισμός υπόκειται σε αναθεώρηση με το ποσό των 406,01 ευρώ ενώ επί του γενικού συνόλου υπολογίζεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας (24%) που υπολογίζεται σε 16.645,16 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα