18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έρευνα και από την Σκότλαντ Γιάρντ για τις «αταξίες» με τα κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω πανδημίας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ – με ή και χωρίς τη συμμετοχή του Μπόρις Τζόνσον – την ώρα που στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο είχε επιβληθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων. Και μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπό την πίεση ακόμη και βουλευτών του κόμματός του, να υπόσχεται έρευνα εις βάθος, όμως στο «παιχνίδι» της απόδοσης ευθυνών μπήκε και η Σκότλαντ Γιαρντ!

Συγκεκριμένα, η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρέσιντα Ντικ ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις πληροφορίες για την σειρά των πάρτι που οργανώθηκαν στην κατοικία και τα γραφεία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των αυστηρών lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 με το ερώτημα της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων.

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», ανακοίνωσε η Κρέσιντα Ντικ, λίγη ώρα αφού βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε γραπτό αίτημα προς την υπηρεσία που διενεργεί την έρευνα για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματα για τα πρωθυπουργικά πάρτι.

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία απηύθυνε γραπτό επίσημο αίτημα προς την Προεδρία της Κυβέρνησης για την διαβίβαση κάθε πληροφορίας που έχει συγκεντρώσει από την έρευνά της σε σχέση με τα περιστατικά για την υποστήριξη της αστυνομικής έρευνας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη που ήδη πραγματοποιεί η Προεδρία της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

«Η έρευνα που διεξάγεται από την Σου Γκρέι συνεχίζεται», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Υπάρχει συνεχής επαφή με τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η δημοσίευση του πορίσματος της έρευνας της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι, η οποία αναμενόταν εντός της εβδομάδας, είναι πιθανόν να καθυστερήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.

«Ναι, έγιναν λάθη…»

«Εγιναν λάθη!». Η βρετανική κυβέρνηση κατανοεί την έγνοια που οι ψηφοφόροι έχουν για τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε πάρτι γενεθλίων κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, τον Ιούνιο 2020, όταν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις ήταν απαγορευμένες σε εσωτερικούς χώρους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Περί τα τριάντα άτομα συμμετείχαν στη γιορτή στο Cabinet Room της Ντάουνιγκ Στριτ, αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μπόρις Τζόνσον είχε ένα πάρτι έκπληξη με τούρτα γενεθλίων και την σύζυγό του να τραγουδά μαζί με το προσωπικό το happy birthday.

«Ήταν τα γενέθλια του πρωθυπουργού: του προσφέρθηκε τούρτα γενεθλίων νωρίτερα, αυτή είναι η εικόνα από τις εφημερίδες, και πήρε και μία τούρτα από το προσωπικό όταν επέστρεψε στο γραφείο. Ήταν μέλη του προσωπικού με τα οποία συνεργαζόταν και εργαζόταν μαζί τους όλη την ημέρα», εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών. Ή τουλάχιστον προσπάθησε να εξηγήσει…

To άρθρο Έρευνα και από την Σκότλαντ Γιάρντ για τις «αταξίες» με τα κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω πανδημίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ