28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έρμαιο των προσφυγών η αναβάθμιση του Προπονητικού με 2,3 εκ. €. “Μπλόκαρε” ξανά στις ενστάσεις των εργολάβων

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του διαγωνισμού για την ανακαίνιση του Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου, ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, καθώς κατατέθηκε και τρίτη ένσταση επί του διαγωνισμού από εργοληπτική εταιρεία που διεκδικεί το έργο. Ο δήμαρχος Καρπενησίου δηλώνει απογοητευμένος, ανήμπορος ωστόσο να παρέμβει ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των ενστάσεων.

Το έργο που περιμένει η τοπική κοινωνία εδώ και 4 χρόνια και αφορά την ανακαίνιση του Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου, μπλόκαρε και πάλι στις ενστάσεις των εργολάβων. Ένα έργο που χρηματοδοτεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με 2,3 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός του έργου προκηρύχθηκε από τον Δήμο Καρπενησίου, πριν από ένα χρόνο.

Το ενδιαφέρον των κατασκευαστικών εταιρειών για το έργο εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου ήταν μεγάλο. Συνολικά επτά (7) κοινοπραξίες κατέθεσαν οικονομική προσφορά στον Δήμο Καρπενησίου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού επικυρώθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε τότε η κατασκευαστική εταιρεία “Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.- ΔΟΜΗΚΑΤ Ε.Ε.”, με ποσοστό μέσης τεκμαρτής έκπτωσης 43,43% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης. Όλα έβαιναν καλώς και η εταιρεία θα κατασκεύαζε το έργο με ποσό σύμβασης περίπου 1.322.400 ευρώ.

Ωστόσο μετά την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη, η δεύτερη κατά σειρά έκπτωσης εταιρεία, η κοινοπραξία “Κ/Ξ ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ”, κατέθεσε εμπεριστατωμένη ένσταση, κατά της πρώτης εταιρείας την οποία τελικά κέρδισε, καθώς έγιναν δεκτές οι αιτιάσεις της που αφορούσαν την ισχύ των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημερώσεων -μια τυπική αστοχία του νόμου που όμως οδήγησε εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας την πρώτη εταιρεία.

Στη συνέχεια η τρίτη σε σειρά έκπτωσης  εταιρεία με την επωνυμία “3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” κατέθεσε προσφυγή ενώπιον της Α.Ε.Π.Π. μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και η Επιτροπή του διαγωνισμού συνεδρίασε την Πέμπτη 17/6/2021, προκειμένου να λάβει γνώση στα όσα αναφέρονται στην προσφυγή.

Οι αιτιάσεις της 3ης εταιρείας απέναντι στην 2η αφορούσαν και πάλι κυρίως ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερώσεις, σχετικά με το αν η ασφαλιστική ενημερότητα καλύπτει τις εισφορές ατομικής ασφάλισης και αυτές που οφείλει να καταβάλει ως εργοδότης κ.ο.κ.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, ώστε να εκφραστούν οι απόψεις επί της προδικαστικής προσφυγής και αιτήματος αναστολής του οικονομικού φορέα “3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε”. Όπως αναφέρεται, η Οικονομική Επιτροπή «… αποδέχεται τις απόψεις της Επιτροπής του διαγωνισμού επί της προαναφερόμενης προσφυγής του Οικονομικού φορέα “3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε” στην αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών (…) όπως αναφέρονται στο από 17-6-2021 πρακτικό της επιτροπής και συμφωνεί με το περιεχόμενο αυτού. Συμφωνεί με την αναστολή εκτέλεσης της αριθμ.239/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Α.Ε.Π.Π».

Αναμένεται, πλέον, η δικαστική απόφαση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ