28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έρχεται ο χιονιάς: «Στα λευκά» και η Αττική – Αναλυτική πρόγνωση

Κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αναμένονται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, έκανε γνωστό ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου.

Προσθέτει ωστόσο, πως όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά, πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά παραθαλάσσια «θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες».

Ο μετεωρολόγος αναφέρει σχετικά:

«Τα τελευταια λοιπόν προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη! Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα».

Η ανάρτησή του στο Facebook:

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Ερμιόνη Κατιρτζόγλου επισημαίνει στη δική της πρόγνωση ότι, την Κυριακή, τα χιόνια φαίνεται πως θα κατέβουν νοτιότερα και θα απασχολήσουν ίσως την Εύβοια, τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Την Κυριακή οι βροχές θα επιμείνουν στα νησιά του Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Τα χιόνια φαίνεται πως θα κατέβουν νοτιότερα και θα απασχολήσουν ίσως την Εύβοια, τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ειδικά την Κυριακή ρίχνοντας το θερμόμετρο σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες ημερήσιες τιμές της εποχής. Ο παγετός θα είναι εξαιρετικά ισχυρός και το κρύο φαίνεται πως θα έχει διάρκεια».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια-παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία από τα βόρεια αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ