25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έρχονται 500 μόνιμες προσλήψεις στα Δασαρχεία. Στελέχωση με προσωπικό Δασολόγων & Δασοπόνων μετά από… 20 χρόνια

Οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες έγιναν πριν από περίπου 20 χρόνια.

Συνολικά 500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες της χώρας εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι προσλήψεις αφορούν, κυρίως, σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων και στοχεύουν στην αποτελεσματική στελέχωση των δασικών υπηρεσιών της χώρας, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.

«Ήταν ένα και από τα αιτήματά μας προς το υπουργείο», αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής – Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κα Κατερίνα Καλαντζή, αναφέροντας πως «ήταν προφανής η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και η αδυναμία του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της υπαίθρου».

Η στελέχωση των υπηρεσιών από δασοπόνους και δασολόγους στοχεύει στην ηλικιακή και ποιοτική ανανέωση των υπηρεσιών, μιας και όπως τονίζεται και από το ΥΠΕΝ, οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες έγιναν πριν από περίπου 20 χρόνια.

Στην ανακοίνωσή της η κα Καλαντζή καλεί τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όταν ανοίξει και επίσημα η κατάθεση των δικαιολογητικών. «Ως Περιφέρεια δεν έχουμε την ευθύνη της παρακολούθησης του έργου των δασικών υπηρεσιών, εκ των πραγμάτων όμως έχουμε στενή συνεργασία και αγωνιούμε για την καλή τους στελέχωση», συμπληρώνει και τονίζει πως «μια καλά στελεχωμένη υπηρεσία, μπορεί να παράξει καλές συνεργασίες και αυτό είναι το ζητούμενο. Η προστασία και η διαχείριση των δασών αποτελεί προτεραιότητά μας».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με την έγκριση 500 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες, τις πρώτες μετά από 20 χρόνια, ενισχύουμε σημαντικά τον κύριο φορέα ανάπτυξης, προστασίας και διαχείρισης των δασών της χώρας μας. Ενδυναμώνουμε το έμψυχο δυναμικό τους με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και αποδεικνύουμε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, με βασική μας προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα δάση, Γιώργος Αμυράς, ανέφερε: «Τα δασαρχεία της χώρας είχαν αδειάσει από στελέχη, καθώς όσοι συνταξιοδοτήθηκαν, άφησαν πίσω κενά. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Οι δασικές υπηρεσίες, με τη φροντίδα της Κυβέρνησης, μπαίνουν σε μία νέα εποχή προς όφελος του δασικού πλούτου της χώρας και της βιοποικιλότητας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ