26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έτρεξαν στα εντυπωσιακά μονοπάτια της νότιας Ευρυτανίας. Με επιτυχία το 1ο Triantafylia Mountain Trail Running των 12 & 34 χλμ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με αφετηρία τα χωριά Τόρνος και Καστανιά πραγματοποιήθηκαν αγώνες ορεινού δρόμου με δεκάδες συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα

από την έντυπη έκδοση

Ο ΕΟΣ Πανταβρέχει, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου, ανέλαβε τη διεξαγωγή των αγώνων ορεινού δρόμου Eyrytania-Triantafylia Mountain Trail Running, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου. 2023. Η διοργάνωση πρωτοσυστήθηκε στη δρομική κοινότητα μέσα από δύο ενδιαφέρουσες -μα και απαιτητικές- διαδρομές 12 και 34 χιλιομέτρων.

ΒΙΝΤΕΟ

Την 1η ημέρα, από την Πλατεία Τόρνου Ευρυτανίας εκκίνησαν τα 12 χλμ, ενώ την επομένη, από την Πλατεία Καστανιάς έλαβε χώρα η διαδρομή των 33 χλμ. Το Σάββατο 13/5, στην αφετηρία βρέθηκαν 23 αθλητές/τριες, που διέσχισαν κυκλική διαδρομή (650μ. υψομετρική διαφορά) στα καλοδιατηρημένα μονοπάτια του Τόρνου, δίπλα από άφθονα τρεχούμενα νερά και καταρράκτες. Νικητής ήταν ο Θανάσης Παγουνάδης, εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών στους δρόμους αντοχής, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης και τρίτος ο Νίκος Παλαιός, ευρυτανικής καταγωγής. Έτρεξαν αρκετοί δρομείς από το Καρπενήσι, με πιο γρήγορο τον Πάνο Γενιτσαρόπουλο.

Τα αποτελέσματα στα 12 χιλιόμετρα

Την Κυριακή 14/5, ο αγώνας των 34χλμ δοκίμασε τα όρια και τις αντοχές των αθλητών, που διέσχισαν φαράγγια, χωριά, ελατοδάση και βουνοκορφές του Παναιτωλικού με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και απόλαυσαν εναλλαγές τοπίου με θέα την Καλιακούδα, τη Χελιδόνα, μέχρι και τα Άγραφα. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί από την πλατεία της Καστανιάς για 22 αθλητές, εκ των οποίων τελικά τερμάτισαν οι 18, δείγμα του σκληρού χαρακτήρα της διαδρομής. Πρώτος και καλύτερος ήταν ξανά ο Θ. Παγουνάδης, που μιλώντας στην εφημερίδα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διαδρομή και τα τοπία που αντίκρισε στη νότια Ευρυτανία. Η πιο γρήγορη ευρυτανική συμμετοχή ήταν του Νίκου Λιάπη.

Τα αποτελέσματα στα 34 χιλιόμετρα

Την πρόθεσή του το Triantafylia Mountain Trail Running να εξελιχθεί σε θεσμό εξέφρασε ο Βασίλης Ντέκας, πρόεδρος του ΕΟΣ Πανταβρέχει και “ψυχή” των αγώνων, που δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των κατοίκων των χωριών, των τοπικών συλλόγων, της ΠΕ Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Έδωσαν το παρών και απένειμαν μετάλλια στους νικητές, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, οι αντιδήμαρχοι, Παντελής Χαλκιάς και Γιάννης Σβερώνης κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ