28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Eυρυτανία / Ετσι θα λειτουργήσει η εστίαση από τη Δευτέρα 3 Μαΐου. Τα μέτρα που θα ισχύουν στα καταστήματα

Τους κανόνες ασφαλείας με τους οποίους θα αρχίσει η επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/4 o γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, από το υπουργείο Υγείας.

“Ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία, αυτή η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας του κλάδου της εστίασης να στεφθεί και αυτή από την ανάλογη σοβαρότητα που έχουν επιδείξει και οι υπόλοιποι οικονομικοί φορείς, προκειμένου να διαφυλάξουμε και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και φυσικά την υγειονομική κατάσταση της χώρας”, ανέφερε ο ίδιος, αναλύοντας τα μέτρα που παρατίθενται παρακάτω.

Μεταξύ άλλων, θα λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι (μια επιπλέον δυσκολία, λόγω καιρού, στην Ευρυτανία) και θα κατεβάζουν ρολά στις 23:00 το βράδυ. Αναλυτικά, θα ισχύουν τα εξής:

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Σε καφέ και εστιατόρια θα μπορούν να κάθονται έως έξι (6) άτομα ανά τραπέζι σε εξωτερικό χώρo.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι.

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια θα είναι: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,20 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,80 μ.

Δεν θα οριστεί ταυτόχρονα και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά.

Θα λειτουργήσουν κανονικά και τα μπαρ (όσα διαθέτουν εξωτερικό χώρο), αλλά μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα δίπλα έως δύο σκαμπό. Η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα σε self tests. Το κόστος για το ένα self test θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ για το άλλο από τον εργοδότη.

Σε κάθε τραπέζι θα πρέπει να υπάρχουν απολυμαντικά.

Οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων.

Η χρήση μπαρ επιτρέπεται από τους πελάτες με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και με απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Οι χώροι εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00, αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντιλίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ