25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έφτασε η ‘’Ελπίδα’’ στη Δυτική Κρήτη

Με χιόνια στην περιοχή του Ομαλού και των Σφακίων ξύπνησαν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών σήμερα το πρωί. Ωστόσο μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Από την πολιτική προστασία γίνεται γνωστό ότι όσοι κινούνται στην περιοχή του Ομαλού η συγκοινωνία γίνεται μόνο με 4Χ4. Από νωρίς το πρωί βρίσκονται εκεί εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου σε μια προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Στα Σφακιά έχει χιονίσει στην περιοχή των Ασκύφου ωστόσο ο δρόμος παραμένει ανοικτός καθώς πραγματοποιούνται εκχιονισμοί με μηχάνημα του Δήμου.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής έριξε χιονόνερο εντός της πόλης των Χανίων και σε περιαστικές περιοχές.

Στο νομό Ρεθύμνου, πυκνή είναι η χιονόπτωση από νωρίς το πρωί στην περιοχή των Ανωγείων, στα χωριά του Αμαρίου και γενικά σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού. Ο δρόμος Σπήλι – Γερακάρι έχει κλείσει από το πρωί για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλοι δρόμοι κλειστοί, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς σε όλους τους κεντρικούς άξονες και οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Η επέλαση της κακοκαιρίας θα συνεχιστεί τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, στα
δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ