25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή, μαχόμενη δικηγόρος Πόπη Γιαννιώτη, σε ηλικία 65 ετών. Την Παρασκευή (25/11) η κηδεία της στο Καρπενήσι

Με μια δυσάρεστη είδηση ξημέρωσε το Καρπενήσι, καθώς, όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή η γνωστή δικηγόρος Πηνελόπη (Πόπη) Γιαννιώτη, έπειτα από γενναία αλλά άνιση μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα· ήταν 65 χρόνων.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας, άσκησε επί πολλά χρόνια μάχιμη δικηγορία ενώ παράλληλα είχε και ενεργή πολιτική δράση μέσω της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Ήταν, μάλιστα, και η πρώτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος Καρπενησίου. Δημιούργησε οικογένεια με τον Βασίλη Παπαροϊδάμη και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Κώστα.

“Έδωσε μάχες, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του κινήματος, για την κατοχύρωση της θέσης της γυναίκας, ανοίγοντας νέους δρόμους ευρύτερα στην Ευρυτανία. Ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα με αστείρευτη ενέργεια, ένα ανήσυχο πνεύμα με έφεση στο διάβασμα και την αναζήτηση”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ.

Η κηδεία της θα γίνει στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 το πρωί.

Τα “Ευρυτανικά Νέα” εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους της.

Το ΚΚΕ Ευρυτανίας αποχαιρετά την Πόπη Γιαννιώτη

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ