29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έφυγε από τη ζωή μια 90χρονη, που είχε διαγνωστεί θετική στην covid-19 και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Κατέληξε μια ηλικιωμένη, που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό. Πρόκειται για μια 90χρονη, από το χωριό Καλεσμένο, που νοσηλευόταν στην πτέρυγα covid του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και παρότι είχε εμβολιαστεί κατά του νέου ιού, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην υγεία της το τελευταίο διάστημα.

Συνολικά 15 ασθενείς νοσηλεύονται στην πτέρυγα κορονοϊού του Γ.Ν. Καρπενησίου, με το ιατρικό προσωπικό να δίνει τη δική του μάχη ώστε να αποφευχθεί η διασωλήνωση για τα πιο “βαριά” περιστατικά. Σημαντική συνδρομή προς αυτόν τον σκοπό προσφέρουν τα μηχανήματα παροχής υψηλής ροής οξυγόνου (high flow) -έξι (6) συνολικά- που διαθέτει το νοσοκομείο.

Από την αρχή της πανδημίας, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ευρυτανία από επιπλοκές της covid-19. Στα τέλη Νοεμβρίου ‘20, την τελευταία τους πνοή στο Γ.Ν. Καρπενησίου, λόγω σοβαρών επιπλοκών της νόσου, είχαν αφήσει δύο άνδρες (ηλικίας 76 και 87 χρόνων), ενώ στη λίστα προστέθηκε και ένας 59χρονος από χωριό της Δυτικής Ευρυτανίας. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, λίγο αργότερα, η είδηση για τον θάνατο 51χρονου επιχειρηματία από το Καρπενήσι, ενώ τη μάχη έχασαν, επίσης, ένας 89χρονος καθώς και μια 90χρονη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ