29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ήλιος, ζέστη αλλά και απότομες αλλαγές – Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Ήλιος, ζέστη αλλά και απότομες αλλαγές – Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Για το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο της Αττικής και αυτό με τις εναλλαγές στην υπόλοιπη Ελλάδα, δίνει την πρόγνωση του στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός, αύριο Σάββατο 2 Απριλίου, θα είναι βελτιωμένος και ήπιος σε όλη την Ελλάδα. Στο Αιγαίο θα επικρατούν νότιοι- νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 22 με 23 βαθμούς κελσίου. Μετά το μεσημέρι, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Την Κυριακή, 3 Απριλίου ο καιρός θα αλλάξει αλλά κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά αυτών των περιοχών θα έχει και λίγο χιόνι.

Προς το απόγευμα, λίγες βροχές και συννεφιά θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Ιόνιο, Ανατολικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες που θα φέρνουν αφρικανική σκόνη και θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Την ίδια ημέρα, οι θερμοκρασίες στην Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπερνούν τους 14 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά και στην Πελοπόννησο όμως θα φτάσουν τους 25 βαθμούς κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, μάλιστα, λόγω των ισχυρών νοτιάδων δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους 27 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

To άρθρο Ήλιος, ζέστη αλλά και απότομες αλλαγές – Ο καιρός του Σαββατοκύριακου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ