25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Ήρωας» επιβάτης χωρίς καμία γνώση προσγείωσε αεροπλάνο με οδηγίες του πύργου ελέγχου (video)

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό εξελίχθηκε στο αεροδρόμιο της Φλόριντα, όταν επιβάτης, χωρίς να έχει την παραμικρή εμπειρία από αεροπλάνα, κατάφερε να προσγειώσει ένα Τσέσνα, όταν ο πιλότος του αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι ελεγκτές από τον Πύργο έλεγχου καθοδήγησαν με απόλυτη επιτυχία τον «μαθητευόμενο πιλότο».

Το μονοκινητήριο Τσέσνα είχει τεθεί εκτός ελέγχου γιατί ο πιλότος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο ένας εκ των δύο επιβατών πήρε την κατάσταση στα χέρια του, καλώντας τον πύργο ελέγχου για βοήθεια.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας βοήθησε τον επιβάτη να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους και πράγματι κατάφερε να το προσγειώσει με επιτυχία στο αεροδρόμιο της Φλόριντα.

O Ρόμπερτ Μόργκαν, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, δήλωσε: «Έπρεπε να τον κρατήσω ψύχραιμο. Να τον καθοδηγήσω μέχρι τον διάδρομο προσγείωσης και να του δείξω πώς να μειώσει ταχύτητα, να κάνει κάθοδο και να προσγειωθεί».

Ο ρεπόρτερ Τζέο Ενσιγκνάρες δήλωσε: «Ο Μόργκαν είναι εκπαιδευτής πιλότων με 1.200 ώρες πτήσεις στα είκοσι χρόνια εργασίας του στον πύργο ελέγχου. Ήξερε ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».

Η κατάσταση της υγείας του πιλότου παραμένει αδιευκρίνιστη, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ