28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στην Κίσσαμο – Ανεξέλεγκτα περιφέρονται τα ζώα στο χωριό

Δεν έχει τέλος το πρόβλημα της αδεσποτίας των αμνοεριφίων στην περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά.

Απόψε ένα νέο περιστατικό εξόργισε τους κατοίκους στο χωριό Μουρί και κινητοποίησε τις αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι 40 πρόβατα εντοπίστηκαν να περιφέρονται ανεξέλεγκτα μέσα στο χωριό, ανάμεσα στις αυλές των σπιτιών και τους κήπους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Σε λίγη ώρα αστυνομικοί από το ΑΤ Κισάμου έσπευσαν στην περιοχή και κατάφεραν να περιορίσουν τα ζώα, ενώ κλήθηκε και ο Δήμος Κισσάμου που είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή τους.

Τελικώς το συνεργείο του Δήμου κατάσχεσε δέκα από τα σαράντα ζώα, τα οποία και οδηγήθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Κισσάμου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία της ΕΡΤ Χανίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές συνέλαβαν απόψε έναν κτηνοτρόφο για αδεσποτία και αγροζημιές που προκάλεσαν τα ζώα, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που τους ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μηνύσεις από τους κατοίκους της περιοχής πέφτουν βροχή. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες οι αρχές συνέλαβαν έναν 20χρονο κτηνοτρόφο για αγροζημιές και αδεσποτία σε περιουσίες δέκα κατοίκων από το Μουρί Κισσάμου και το δικαστήριο του επέβαλε 27 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και πρόστιμο 4.000 ευρω! Μαζί με τον 20χρονο συνελήφθη και ένας ανήλικος ο οποίος θα οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ